*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Για μία δημιουργική ανατροπή

Κείμενα πολιτικού στοχασμού


Συγγραφή: · Μιχάλης Λιάπης
Έκδοση: Απρίλιος 2002 από "Anubis"
Σελ.:276 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-306-373-8


Θέμα: "Πολιτική - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Ο κομματικός πατριωτισμός, η άκριτη νομιμοφροσύνη, ο φανατισμός, που για όλα ευθύνονται πάντα οι αντίπαλοι και ποτέ εμείς και το κόμμα μας, είναι τελικά αδιέξοδος. Γιατί η Δημοκρατία έχει ανάγκη κριτικού διαλόγου, ακόμη και εποικοδομητικής αμφισβήτησης.
Το μείζον κοινωνικό πρόβλημα που μολύνει τα πάντα είναι η άνευ περιγραφής διαφθορά. Όχι η διαπλοκή αλλά η απίστευτη διαφθορά του συστήματος, η διαφθορά των ίδιων των πολιτών. Γιατί, τελικά, η διαπλοκή είναι σύμπτωμα της διαφθοράς. Είναι το εποικοδόμημα και όχι η βάση.
Πίστευα και πιστεύω στην ανάγκη μιας "ενδοπαραταξιακής συνεννόησης". Μόνο μια μεγάλη, ισχυρή και ενωμένη Κεντροδεξιά πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες μεγάλης εκλογικής επιτυχίας. Κάθε αποκλεισμός, κάθε ακρωτηριασμός μάς βλάπτει.
Ήρθε η ώρα, ύστερα από 15 χρόνια θεσμικής αταξίας και δεοντολογικής αναρχίας, να μπουν κανόνες στην τηλεόραση. Με υπεύθυνο προβληματισμό και ανοιχτό διάλογο. Όχι για να δαιμονοποιήσουμε την τηλεόραση, αλλά για να την καταστήσουμε πιο ορθολογική. Και ασφαλώς για να την εξανθρωπίσουμε.
Η αποκατάσταση των ηθικών αξιών και η επαναφορά των χαρακτηριστικών εκείνων των Ελλήνων που τους επέτρεψαν να επιβιώσουν και να προκόψουν, είναι η σύγχρονη μεγάλη ιδέα.
Ο ταγός καθοδηγεί το λαό. Δεν καθοδηγείται απ' αυτόν. Ο ηγέτης κάνει ρήξεις και τομές. Δεν συμβιβάζεται. Και πάνω απ' όλα, κάνει αυτό που του επιτάσσει η συνείδησή του. Χωρίς να υπολογίζει πολιτικό κόστος, χωρίς να κάμπτεται από διάφορες πιέσεις.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας