*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κομιντέρν, η τρίτη Διεθνής

"The Comintern" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Duncan Hallas
Μετάφραση: ·Χρήστος Πετράκος
Επιμέλεια: ·Κώστας Πίττας
Έκδοση: Μάιος 1999 από "Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο"
Σελ.:187 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7967-04-6


Θέμα: "Κομμουνισμός - Ιστορία"

Το τέλος του αιώνα βρίσκει την ανθρωπότητα τυλιγμένη στις φλόγες του πολέμου, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, των ενθικών εκκαθαρίσεων. Μπορούν οι εργάτες να ενωθούν και να βάλουν τέλος στη βαρβαρότητα που προκαλούν οι ανταγωνισμοί των κυρίαρχων τάξεων και να κτίσουν μια νέα σοσιαλιστική κοινωνία;
Η καταπληκτική φράση του Κομμουνιστικού Μανιφέστου "Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε!", δεν είναι απλά μια συναισθηματική προτροπή του Μαρξ. Ο καπιταλισμός έχει δημιουργήσει μια παγκόσμια οικονομία και μπορεί να μετασχηματιστεί μόνο σε παγκόσμια κλίμακα. Γι' αυτό, ο εργατικός διεθνισμός αποτελεί το θεμέλιο του σοσιαλισμού.
Η Τρίτη Διεθνής του Λένιν και του Τρότσκι - Η Κομιντέρν - ξεπήδησε μέσα από την πρώτη νικηφόρα εργατική επανάσταση στη Ρωσία το 1917. Ο ρόλος της ήταν καθοριστικός για την εξάπλωση και την επιβίωση αυτής της επανάστασης. Και αντίστροφα, τα γεγονότα που ακολούθησαν δέκα χρόνια μετά και μετέτρεψαν την Διεθνή σε όργανο της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, ήταν αποτέλεσμα του στραγγαλισμού της εργατικής εξουσίας μέσα στη Ρωσία από την γραφειοκρατία.
Αυτό το βιβλίο εξετάζει την ιστορία της Κομιντέρν από το ιδρυτικό της συνέδριο το 1919 μέχρι την επίσημη διάλυσή της από τον Στάλιν το 1943, εστιάζοντας κύρια στα πολιτικά συμπεράσματα που είναι χρήσιμα σε όσους παλεύουν για τον σοσιαλισμό σήμερα.

(2019) Ο μαρξισμός του Τρότσκι, Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο

(1996) Ο μαρξισμός του Τρότσκι, Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας