*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Καλά να πάθουν !

Η ελληνική κοινή γνώμη μετά την 11η Σεπτεμβρίου


Συγγραφή: · Μανώλης Βασιλάκης
Έκδοση: 2002 από "Γνώσεις"
Σελ.:480 (20χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-252-007-8


Θέμα: "Αρθρογραφία" "Ελλάς - Σχέσεις - Αμερική" "Τρομοκρατία"

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τις αντιδράσεις της ελληνικής κοινής γνώμης μετά την 11 Σεπτεμβρίου. Η πρώτη μεγάλη χρησιμότητά του είναι ότι συγκεντρώνει όλες τις κουκίδες μαζί αποκαλύπτοντας τη μεγάλη εικόνα: ότι η κοινωνία μας είναι βαθιά αντιδυτική, μια κοινωνία που μπορεί κάθε φορά να επιλέγει πολιτικά την Δύση για να αποκομοίσει ό,τι μπορεί από αυτή - και αποκομίζει πολλά - , συναισθηματικά όμως αισθάνεται ξένη προς αυτήν. Μια κοινωνία κυνική, που σώζει την ψυχή της κατηγορώντας ως κυνικούς όλους τουσ άλλους. Η δεύτερη μεγάλη χρησιμότητα του έργου αυτού είναι ότι στερεί από τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης την δυνατότητα να κρύψουν κάτω από το χαλί όσα κατά καιρούς είπαν. Μας κάνει επίσης γνωστές τις αντιδράσεις των ομογενών μας, οι οποίοι είδαν την μια από τις δύο πατρίδες τους να δέχεται επίθεση και την άλλη να πανηγυρίζει για αυτό. Είναι λοιπόν απαραίτητο για τους πολιτικούς που νομίζουν ότι ανέξοδα μπορούν να λένε άλλα μέσα κι άλλα έξω και για τους πολίτες που νομίζουν ότι όλα αυτά συνέβησαν κάπου μακριά και δεν επηρεάζουν το μέλλον τους. Ίσως αυτό το βιβλίο να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τι κάναμε και την επόμενη φορά που θα ζητήσουμε τη βοήθεια των ανθρώπων αυτών, να τους αντιμετωπίσουμε με τον σεβασμό που τους αξίζει και με την ευγωμοσύνη που τους χρωστάμε.

(2019) Τα παιδιά του Χάιντεγκερ, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

(2012) Απρονοησία και Νέμεση, The Athens Review of Books

(2009) Από τον ανένδοτο στη δικτατορία, Εκδόσεις Παπαζήση

(2006) Η μάστιγα του Θεού, Γνώσεις

(2005) Τι έκαναν ο Ριχάρδος και ο Γιάννης στο Πρωτοδικείο;, Γνώσεις

(1990) Ζητείται αριστερά, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας