*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Περί εμφυλίου

Σχολιασμός - απάντηση στην παραποίηση και διαστρέβλωση γεγονότων της κομμουνιστικής ανταρσίας του 1946 - 49


Συγγραφή: ·Ιωάννης Χ. Γιαννάκενας
Έκδοση: 2002 από "Πελασγός"
Σελ.:101 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-522-143-8


Θέμα: "Ελλάς - Ιστορία - Εμφύλιος πόλεμος, 1944-1949"

Συνήθως η δημιουργία ενός νέου βιβλίου προκαλεί στον εκδότη που έχει την τιμή να το επεξεργαστεί και να το θέσει σε κυκλοφορία, μιά αίσθηση χαράς και ικανοποίησης.
Στην περίπτωση αυτού του έργου όμως, πέραν του αισθήματος χρέους που χαρακτηρίζει όλα τα βιβλία του εκδοτικού μας οίκου, υπάρχει διάχυτη η πικρία.
Διότι, μόνο πικρία μπορεί να νιώθει κανείς, όταν είναι υποχρεωμένος, προς χάριν της Αληθείας και του Δικαίου, να αναφερθεί στην πιο βαθειά πληγή του σύγχρονου ελληνισμού.
Και είναι βαθειά η πληγή που δημιούργησε η με "κομμουνιστικό μανδύα" επιδρομή κατά του ταλαιπωρημένου ελληνικού λαού.
- Του λαού που δέχτηκε την βάρβαρη επίθεση και κατοχή των Ιταλών, Γερμανών, Αλβανών και Βουλγάρων το διάστημα 1941-44.
- Του λαού που ήλπισε να ανακουφιστεί με την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής.
- Του λαού που όμως ατύχησε και γνώρισε την πιο σκληρή βαρβαρότητα από μερίδα δήθεν συμπατριωτών του, οι οποίοι επέδρασαν ληστρικά, αρπάζοντας, βιάζοντας, απάγοντας και εκτελώντας αθώους πολίτες. Στο όνομα μάλιστα μιας "δημοκρατίας" που ευτυχώς δεν επικράτησε στην πατρίδα μας, διότι είδαμε τα αποτελέσματα στις χώρες που επικράτησε, όπου οι λαοί μετά από πολλές εξεγέρσεις και θυσίες απέκτησαν την ελευθερία τους μετά από σχεδόν 50 χρόνια.
[...]

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας