*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η Μεσόγειος στον 20ό αιώνα

"La Méditeranée au 20e siècle" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · André Nouschi
Μετάφραση: ·Κώστας Τσικερδάνος
Έκδοση: Δεκέμβριος 2003 από "Μεταίχμιο"
Σελ.:552 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-375-273-8


Θέμα: "Μεσόγειος, Περιοχή της - Ιστορία"

Το βιβλίο αυτό παρακολουθεί την ιστορική εξέλιξη κρατών, οικονομιών και κοινωνιών στην πάντοτε ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα. Χωρίζοντας την ύλη σε 3 μέρη και 19 κεφάλαια, ο συγγραφέας εξετάζει όλα τα μείζονος σημασίας γεγονότα από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που αποτελεί και τη χρονική αφετηρία του κειμένου, μέχρι τους τοπικούς πολέμους στη Μέση Ανατολή και την πρώην Γιουγκοσλαβία κατά τη δεκαετία του 1990· επισημαίνει και αναλύει τις ποικίλες επιπτώσεις που προκάλεσε η αστάθεια της οικονομίας (για παράδειγμα η πετρελαϊκή κρίση του 1973)· και περιγράφει εύγλωττα την καθημερινότητα των ανθρώπων, κυρίως εκείνων οι οποίοι ανήκουν στις λιγότερο ευνοημένες τάξεις εκτός Ευρώπης. Χρήσιμη και προσιτή, ακόμα και σε μη ειδικούς αναγνώστες, η πολυεπίπεδη αυτή σύνθεση αναλύει και σειρά άλλων θεμάτων, όπως τα κινήματα ανεξαρτησίας στις χώρες της γαλλόφωνης βόρειας Αφρικής, τις συνεχείς αλλαγές του συσχετισμού δυνάμεων, την οικολογική καταστροφή της Μεσογείου. Διανθίζεται με ποικίλα σχετικά κείμενα (επίσημα έγγραφα αλλά και ταξιδιωτικές εντυπώσεις) και συνοδεύεται από πλούσια βιβλιογραφία.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας