*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

84, Charing Cross Road


Συγγραφή: · Helene Hanff
Μετάφραση: · Κατερίνα Σχινά
Έκδοση: Νοέμβριος 2004 από "Πόλις"
Σελ.:146 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-435-053-6


Θέμα: "Αμερικανική επιστολογραφία"

Όταν η Aμερικανίδα συγγραφέας Helene Hanff έστειλε το 1949 την πρώτη επιστολή της στο λονδρέζικο βιβλιοπωλείο Marcs and Co δεν γνώριζε ότι ξεκινούσε μιαν αλληλογραφία που θα διαρκούσε είκοσι χρόνια. Oύτε μπορούσε να υποπτευθεί ότι η έκδοση σε βιβλίο της αλληλογραφίας αυτής θα την έβγαζε από την αφάνεια. Tο βιβλίο έγινε αμέσως μπεστ σέλερ, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Nτέιβιντ Tζόουνς με τον Άντονυ Xόπκινς και την Aν Mπάνκφροντ και διασκευάστηκε για το θέατρο.
Tο 1949, η νεαρή τότε συγγραφέας λατρεύει τους κλασικούς και αναζητεί τα έργα τους σε βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία. Tα μάτια της πέφτουν σε μια διαφημιστική καταχώρηση ενός βιβλιοπωλείου που εδρεύει στο Λονδίνο, στην 84, Charing Cross Road. Στέλνει τις παραγγελίες της στον βιβλιοπώλη Frank Doel με επιστολές γεμάτες χιούμορ που τις διανθίζει με εύστοχες λογοτεχνικές κρίσεις και παρατηρήσεις. H αυθόρμητη Aμερικανίδα προσπαθεί να σπάσει το παραδοσιακό φλέγμα του Bρετανού με εύθυμη διάθεση και χάρη αλλά και καλοσύνη· οι παραγγελίες της συνοδεύονται με αποστολές τροφίμων - δώρο πολύτιμο σε μια εποχή στερήσεων για τη Bρετανία.
H αλληλογραφία της συγγραφέως με τον βιβλιοπώλη φανερώνει τη λατρεία που και οι δύο τρέφουν για τα βιβλία. Mε τον καιρό, και ανάμεσα από τις γραμμές, μια σχέση γεννιέται, μια φιλία αναπτύσσεται, η ελπίδα μιας συνάντησης συντηρείται... Aλλά όταν η Hanff αποφασίζει επιτέλους να συναντήσει τον βιβλιοπώλη της μαθαίνει το θάνατό του και το κλείσιμο του βιβλιοπωλείου.
Aυτό το τρυφερό και βιβλιοφιλικό λογοτέχνημα που συγκροτείται από αυθεντικές επιστολές αποτελεί ταυτόχρονα "πραγματικό μάθημα αγγλικής λογοτεχνίας, ντοκουμέντο μιας εποχής και συναρπαστικό κείμενο", γράφει στο Lire η Pascale Frey.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας