*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κεμάλ Ατατούρκ

Ο δρόμος προς τη Δύση

"Kemal Ataturk, les chemins de l' Occident" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Alexandre Jevakhoff
Μετάφραση: ·Κατερίνα Ζησίμου
Έκδοση: 2002 από "Τραυλός"
Σελ.:424 (24χ16), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7990-69-2


Θέμα: "Βιογραφίες"

Η επανεμφάνιση του ισλαμικού φανατισμού, το κουρδικό πρόβλημα -που παραμένει άλυτο- και η επιθυμία της Τουρκίας να ενταχθεί στους κόλπους της Ενωμένης Ευρώπης, επαναφέρουν τον Μουσταφά Κεμάλ στο προσκήνιο. Νικητής στα Δαρδανέλλια το 1915, ο άνθρωπος που αγωνίστηκε εναντίον των συμμαχικών δυνάμεων για την ανεξαρτησία της Τουρκίας μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο επαναστάτης που καθαίρεσε τον τελευταίο Σουλτάνο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και εγκαθίδρυσε τη Δημοκρατία, είναι αδιαμφισβήτητα ο θεμελιωτής της σύγχρονης Τουρκίας.
Η τόλμη του άνδρα που κατάργησε το φέσι, αντικατέστησε τα αραβουργήματα του Κορανίου με τα 26 γράμματα του νέου τουρκικού αλφαβήτου, έφερε στην Τουρκία του αρότρου τον σιδηρόδρομο, περνά από τους δρόμους της Δύσης.
Χρειάστηκε να επιστρατεύσουμε ευφυία και επιδεξιότητα για να σκιαγραφήσουμε την ιστορία αυτού του συχνά ιδιόμορφου και ενίοτε αντιφατικού ατόμου: φιλήδονος και ταυτόχρονα εργασιομανής, σαγηνευτικός και ικανός στην περιπλάνηση του αντιπάλου, ένας μονάρχης που αναζητούσε μια ουτοπική δημοκρατία. Η ιστορία του Κεμάλ που παρουσιάζουμε, ιχνηλατεί τη συναρπαστική πορεία του προς την εξουσία. Ακόμη και σήμερα, αυτός ο γίγαντας του 20ου αιώνα εξακολουθεί να βρίσκεται στο κέντρο των προσδοκιών, των αντιφάσεων και των σπαραγμών ολόκληρου του μουσουλμανικού κόσμου, από το Μαρόκο έως το Ιράν.
Κεμάλ Ατατούρκ: ο επαναστάτης που ανέτρεψε τον τελευταίο Σουλτάνο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο οραματιστής που τόλμησε να ορθώσει το ανάστημά του στους Συμμάχους, ο πατέρας της σύγχρονης Τουρκίας, ο άνθρωπος που κατόρθωσε να γιατρέψει τον "Μεγάλο Ασθενή"...
Ο συγγραφέας επιχειρεί να ακολουθήσει τα ίχνη μιας πολύπλοκης και συχνά αντιφατικής προσωπικότητας, της οποίας η αξία αναγνωρίζεται ακόμα και από τους "εχθρούς" της.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας