*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο ιεροεξεταστής

Ρομάντζο

"L' inquisitore" (Πρωτότυπος τίτλος στα ιταλικά)

Συγγραφή: ·Rino Cammilleri
Μετάφραση: ·Παναγιώτης Υφαντής · Βασίλης Καραγιώργος
Έκδοση: Νοέμβριος 2000 από "Διήγηση"
Σελ.:332 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7951-04-2


Θέμα: "Ιταλική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

Πίζα, έτος 1247. Οι κάτοικοι συνταράσσονται από ένα μυστηριώδες έγκλημα: μπροστά στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο βρέθηκε το πτώμα μιας νέας, πανέμορφης "κυρίας ελαφρών ηθών". Ο αρχιεπίσκοπος Βιτάλιος υποψιάζεται ότι πίσω από τη δολοφονία θα πρέπει να κρύβονται τα εγκληματικά παρακλάδια της αιρετικής ομάδας των Καθαρών, που -όπως ψιθυριζόταν- μάλλον φώλιαζε σε κάποια απόκρυφη γωνιά της πόλης. Ο αρχιεπίσκοπος καλεί λοιπόν τον Κορράντο από την Τουρ, έμπειρο ιεροεξεταστή, και του αναθέτει τη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης, που είχε λεπτές πολιτικοθρησκευτικές προεκτάσεις. Στο πλευρό του ιεροεξεταστή-ντέτεκτιβ βρίσκεται ένας παλιός του φίλος, ο Γκάντο Καζαλμπέρτι, δομηνικανός κι αυτός. Συγκροτείται έτσι ένα δίδυμο που μοιάζει σ' εκείνα των διάσημων Σέρλοκ Χολμς-Γουάτσον (Conan Doyle) και Γουλιέλμου-Άντσο (Ουμπέρτο Έκο, Το όνομα του ρόδου). Οι έρευνες, γεμάτες ένταση από συνεχείς εναλλαγές στην αφήγηση, με φόντο μια Πίζα φωτεινή, πιο συχνά όμως μουντή, φέρνουν στο προσκήνιο, ανάμεσα στα άλλα πρόσωπα, τον μουσουλμάνο Αρούντν και το μάγο Μιχαήλ Σκώττο. Μετά από πολλές περιπέτειες, τελικά, ο Κορράντο θα φτάσει στην πιο εκπληκτική από τις λύσεις που είχε στο μυαλό του.
Διασταυρώνοντας τις δυο θεματικές γραμμές του, της αστυνομικής έρευνας και της πνευματικής "κρίσης" του πρωταγωνιστή (που βασανίζεται από την ύπαρξη του "κακού" στην ίδια του την ψυχή, ενάντια στο οποίο ο Θεός τον καλεί να αγωνιστεί), ο Rino Cammilleri βύθισε στο Μεσαίωνα, τον οποίο αναπαριστά με ιστορική ακρίβεια, μια περιπέτεια με μοναδική μοντέρνα ψυχολογική προσέγγιση. Αυτή η ιδιαιτερότητα κάνει τον Ιεροεξεταστή ένα βιβλίο ικανό να προσφέρει πέρα από την ευχαρίστηση της ανάγνωσης και ωθήσεις για σκέψη πάνω στα θέματα της αντίθεσης που υπάρχει σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη ανάμεσα στην αγάπη και το μίσος, την ευσέβεια και τη βία, την πίστη και την απιστία.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας