*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αυτός που και οι θεοί ζήλεψαν

Αλκιβιάδης ο άνθρωπος και ο μύθος


Συγγραφή: · Ανδρέας Μπράτσος
Επιμέλεια: · Λίλυ Στυλιανούδη
Έκδοση: 2003 από "Κυβέλη"
Σελ.:157 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8321-24-7


Θέμα: "Ελλάς - Ιστορία, Αρχαία"

Ο συγγραφέας ύστερα από πολλή μελέτη της ομηρικής Οδύσσειας και του Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου, ήρθε αντιμέτωπος με τον Ποσειδώνα, δηλαδή τον Μεγάλο Ωκεανό, που συμβολίζει την απέραντη αλήθεια της δημιουργίας και συγχρόνως τη συγκλονιστική άγνοια του ανθρώπινου νου. Αδυνατώντας όμως να εισχωρήσει, όσο επιθυμούσε, στο άδυτο της αρχαίας γνώσης, κατασκεύασε τον οδοιπόρο, ο οποίος, κινούμενος πέρα από τις νοητικές δυνατότητές του, κατόρθωσε να βαδίσει εκείνους τους συναισθηματικούς δρόμους που οδηγούσαν στον ήρωα των ονείρων του, τον Αλκμεωνίδη Αλκιβιάδη.
Αυτόν τον προικισμένο Αθηναίο του Χρυσού Αιώνα, συγγενή του μεγάλου Περικλή, φιλόσοφο, πολιτικό και στρατηγό που κυριαρχούσε πάντοτε στα πεδία των μαχών ή στις ναυτικές συγκρούσεις. Τον ανδρείο πολεμιστή, τον αγαπημένο των δημοκρατικών πολιτών, που λάτρευαν τη ρητορική ικανότητα και την ακαταμάχητη γοητεία του. Τον μαθητή συνακόλουθο του μεγάλου Σωκράτη, του αιώνιου φάρου της σκοτεινής θάλασσας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας