*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η ιδιωτικοποίηση του κόσμου και οι νέοι κοσμοκράτορες


Συγγραφή: · Jean Ziegler
Μετάφραση: ·Ευάγγελος Δ. Νιάνιος
Έκδοση: 2004 από "Σύγχρονοι Ορίζοντες"
Σελ.:266 1


Θέμα: "Καπιταλισμός " "Πολιτική κοινωνιολογία" "Παγκοσμιοποίηση"

Στον κόσμο μας, σήμερα, τα αφεντικά του παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου, που επιδιώκουν το δίχως όρια κέρδος, προκαλούν τον θάνατο ενός παιδιού κάτω των δέκα ετών από πείνα, κάθε επτά δευτερόλεπτα.
Αυτοί οι νέοι κοσμοκράτορες και οι αφοσιωμένοι μισθοφόροι τους, τραπεζίτες και υψηλά στελέχη υπερεθνικών εταιρειών, σε συνεργασία με την αμερικανική αυτοκρατορία, ελέγχουν απόλυτα την Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και άλλους διεθνείς οργανισμούς.
Σιγά σιγά, όμως, από τοπικά κινήματα, που συγκροτούν τη νέα διαπλανητική κοινωνία των πολιτών, οργανώνεται ένα ελπιδοφόρο μέτωπο αντίστασης.
Ο Τσε Γκεβάρα, όταν βρέθηκε στη Γενεύη, πριν από χρόνια, ζήτησε από τον Ζαν Ζιγκλέρ να τον ξεναγήσει στην πόλη και να του δείξει τις πιο πλούσιες και πλέον δηλητηριώδεις τράπεζες του κόσμου. Μόλις τελείωσε η ξενάγηση, ο Τσε παρατήρησε: "Βρίσκεσαι στην καρδιά του θηρίου. Μείνε εδώ. Αυτό ίσως αποδειχθεί το πιο χρήσιμο που θα μπορούσες να κάνεις".
Αν διαβάσει κανείς το τελευταίο βιβλίο του Ζιγκλέρ, τότε θα καταλάβει πόσο δίκιο είχε ο Τσε. Ο γνωστός Ελβετός κοινωνιολόγος και ειδικός συνεργάτης του ΟΗΕ σε θέματα διατροφής, γνωρίζοντας άριστα την εσωτερική λειτουργία των οργανισμών και ιδρυμάτων που επικρίνει, αποκαλύπτει αλήθειες που δεν πρέπει να μας ξαφνιάζουν. Επιπλέον, είναι σε θέση να εκτιμήσει σωστά το παγκόσμιο κίνημα αντίστασης και τις ανάγκες που αυτό υπηρετεί.

(2008) Η αυτοκρατορία της ντροπής, Σύγχρονοι Ορίζοντες

(2007) Η Ελβετία, ο χρυσός και οι νεκροί, Εκδόσεις Παπαζήση

(2000) Οι άρχοντες του εγκλήματος, Εκδόσεις Παπαζήση

(1995) Η Ελβετία ξεπλένει καλύτερα, Βιβλιοπωλείον της Εστίας

(1974) Η κοινωνιολογία της νέας Αφρικής, Κάλβος

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας