*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Έξι μορφές Ρώσων και Σοβιετικών επιστημόνων

Για την Αρχαία Ελλάδα και τον πολιτισμό της


Συγγραφή: · Δημήτρης Ι. Τσιμπουκίδης
Έκδοση: Μάιος 1999 από "Εντός"
Σελ.:74 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8472-32-6


Θέμα: "Ιστορικοί"

""Τα βιβλία μοιάζουν με καράβια" συνηθίζει να λεει ο Α. Νεμιρόβσκι. Πράγματι μεγάλη είναι η ιστορικοφιλοσοφική "συγγραφική αρμάδα" του. Μεγάλη και πολύτιμη. Πριν απ' όλα γιατί παρέχει πνευματική τροφή, φως και αλήθεια για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, για τη φιλοσοφία του οποίου ο Φρ. Ένγκελς γράφει: "Στις πολυποίκιλες μορφές της ελληνικής φιλοσοφίας υπάρχουν ήδη σε εμβρυώδη κατάσταση στην πορεία της ανάπτυξής τους, όλες σχεδόν οι αντιλήψεις των κατοπινών θεωριών για τον κόσμο"".

(απόσπασμα από το βιβλίο)

Τη ζωή και το έργο έξι μελετητών της αρχαίας ελληνικής Ιστορίας πραγματεύεται το βιβλίο του Δημήτρη Τσιμπουκίδη. Πρόκειται για τους Β.Β. Στρούβε, Μ.Α. Κοροστόβτσεφ, Β.Γ. Γκαφούροφ, Α.Σ. Σόφμαν, Β.Ι. Κουζίστσιν και Α.Ι. Νεμιρόβσκι, οι έρευνες, η προσωπικότητα και ο φιλελληνισμός των οποίων παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εργαζόμενοι στη Σοβιετική Ένωση, στην περίοδο της άνθησης των ιστορικών σπουδών, οι έξι μελετητές που παρουσιάζει στο βιβλίο του ο Δ. Τσιμπουκίδης συνέχισαν την παράδοση των Ρώσων ερευνητών που ήδη από το 17ο αιώνα είχαν καταπιαστεί με την αρχαία ελληνική Ιστορία, ενώ στις αρχές του 18ου αιώνα ιδρύθηκαν έδρες με σχετικό περιεχόμενο στα Πανεπιστήμια της Πετρούπολης και της Μόσχας. Με ξεχωριστή αναφορά σε κάθε έναν από τους έξι ιστορικούς, ο Δ. Τσιμπουκίδης παρουσιάζει τη ζωή, το έργο, το ακριβές αντικείμενο της έρευνας, τη μέθοδο εργασίας και τη βιβλιογραφική τους παραγωγή. Το βιβλίο "Έξι μορφές Ρώσων και Σοβιετικών Επιστημόνων", σημειώνει ο συγγραφέας του, "έχει ιδιαίτερη επικαιρότητα, γιατί κατά έναν τρόπο δίνει απάντηση στην προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια και συνεχίζεται ως τώρα από ορισμένους δυτικοευρωπαίους ιστορικούς για την υποβάθμιση των ρωσικών και σοβιετικών ερευνών στον τομέα του αρχαίου ελληνικού κόσμου".

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας