*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αντεγκληματική πολιτική για την Ελλάδα του 21ου αιώνα


Συγγραφή: · Άγγελος Α. Τσιγκρής
Φορέας: ·Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής
Έκδοση: Μάρτιος 2003 από "Εκδόσεις Ι. Σιδέρης"
Σελ.:189 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-08-0276-9


Θέμα: "Εγκληματολογία" "Έγκλημα και εγκληματίες"

Η παρούσα μελέτη θέτει σε διάλογο με την ελληνική κοινωνία μία νέα πρόταση αντεγκληματικής πολιτικής με κέντρο της τον Πολίτη, οι βασικοί άξονες της οποίας είναι: Οι αλλαγές στην οργάνωση, τη δομή και τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας. Η αναβάθμιση της εκπαίδευσης και της εργασιακής θέσης των Ελλήνων αστυνομικών. Ο συντονισμός των σωμάτων δίωξης της εγκληματικότητας. Η συμβολή των θυμάτων στον έλεγχο της εγκληματικότητας. Η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. Η αλλαγή πολιτικής για τη χρήση και την εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Η αντιμετώπιση του φαινομένου της τρομοκρατίας. Η χάραξη ορθολογικής και μακρόπνοης μεταναστευτικής πολιτικής. Η επιτάχυνση των ρυθμών απονομής της ποινικής δικαιοσύνης. Η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Η μεταρρύθμιση των πειθαρχικών διαδικασιών. Η ίδρυση του Ινστιτούτου Δικαστηριακών Μελετών και Σωφρονιστικής Πολιτικής και η ριζική μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού συστήματος.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας