*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η ελληνική κληρονομιά ανεξαρτησίας

Μικροϊδιοκτητικός τρόπος παραγωγής στην αρχαία Ελλάδα και μέχρι σήμερα


Συγγραφή: · Θανάσης Αθανασόπουλος - Καλόμαλος
Έκδοση: 2003 από "Στοχαστής"
Σελ.:302 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-303-125-9


Θέμα: "Κοινωνικές επιστήμες" "Πολιτικές επιστήμες" "Μαρξισμός" "Αρχαία Ελλάδα" "Παγκοσμιοποίηση"

Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο που εκθέτει συστηματικά τον "Μικροϊδιοκτητικό Τρόπο Παραγωγής", τον οποίο πρωτοανακάλυψε ο Κάρλ Μάρξ, τρόπο παραγωγής που έπαιξε καθοριστικό ρόλο τόσο στην αρχαιοελληνική κοινωνία όσο και στην μεταμεσαιωνική Ευρώπη.
Καρπός επίμονης δεκαετούς έρευνας, το βιβλίο αυτό στηριγμένο εξαντλητικά στους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, φιλοδοξεί να καταρρίψει την κυρίαρχη στην διεθνή ιστοριογραφία άποψη που θεωρεί δουλοκτητική την αρχαϊκή κοινωνία, δίνοντας την πραγματική ιστορία της, στα χρόνια 950-500 π.Χ. και των ταξικών αγώνων που την διαιρούσαν.
Η συμβολή όμως της παρούσας μελέτης δεν μας αφορά μόνον ως μία πιθανή νέα προσέγγιση του ιστορικού γίγνεσθαι στην αρχαιοελληνική κοινωνία και την μεταμεσαιωνική Ευρώπη.
Ο Μικροϊδιοκτητικός Τρόπος Παραγωγής, αποτελεί όχι μόνο τον θεμέλιο λίθο του πνεύματος ανεξαρτησίας των αρχαίων Ελλήνων, αλλά και ένα πολύτιμο, δυναμικό και μαχητικό όχημα κατανόησης της θέσης των δεινά πολιορκούμενων σύγχρονων εργαζομένων, που έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην υποταγή που επιτάσσει ο ολοκληρωτισμός της παγκοσμιοποίησης και την κοινωνικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία που μας αφήνει ως ζωντανή παρακαταθήκη ο Μικροϊδιοκτητικός Τρόπος Παραγωγής.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας