*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο πόλεμος των Μπους

Τα μυστικά μιας διαμάχης

"La guerre des Bush, Les secrets inavouables d' un conflit" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Eric Laurent
Μετάφραση: ·Αγάθη Στάικου
Έκδοση: 2003 από "Γραφές"
Σελ.:246 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8281-17-2


Θέμα: "Αμερική - Διπλωματικές σχέσεις" "Πολιτική - Αμερική" "Πολιτική - Μέση Ανατολή"

Ο Eric Laurent επανεξετάζει τον ιρακινό φάκελο από την εποχή του πολέμου Ιράκ-Ιράν επί προεδρίας Ρέιγκαν. Καταπιάνεται με την ιστορία της οικογένειας Μπους, της "ήρεμης δυναστείας", και αποκαλύπτει τα διασταυρούμενα συμφέροντά τους με την οικογένεια Λάντεν.
Περιγράφει την τριακονταετή παρουσία των γερακιών στα κυβερνητικά κλιμάκια και καταγγέλλει την ωμά εκβιαστική εξωτερική πολιτική τους, την μόνιμη ανάγκη και τακτική των ΗΠΑ να κατασκευάζουν εχθρούς και να διατυμπανίζουν με τη χρήση βίας την αναπόφευκτη υπεροχή τους. Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται οι συνομιλίες που έγιναν στο εσωτερικό των ΗΠΑ και ο διπλωματικός μαραθώνιος των Μπους και Σαντάμ με Ευρώπη, ΟΗΕ, Συμβούλιο Ασφαλείας και Αραβικό κόσμο.
Ο ειδικευμένος στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, συγγραφέας των βιβλίων "Ο πόλεμος στον Κόλπο", "Η καταιγίδα της ερήμου", θέτει το πιο απλό ερώτημα που τα χείλη της πολιτικής δεν τόλμησαν να εκφράσουν: Αν ο πόλεμος ήταν η ρεαλιστική υλοποίηση της ακλόνητης απόφασης της κυβέρνησης Μπους να πατάξει τη διεθνή τρομοκρατία και να τιμωρήσει τους ενόχους της 11ης Σεπτεμβρίου, γιατί δεν επιτέθηκε στην Σαουδική Αραβία;
Η ανάλυση που καταδεικνύει την πολυπλοκότητα και συνενοχή που χαρακτηρίζει τις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Σαουδικής Αραβίας.

(2008) Πετρέλαιο, Σύγχρονοι Ορίζοντες

(2007) Γνωριμία με τον Λακάν, Ψυχογιός

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας