*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Σκεπτικισμός και φυσιοκρατία

Ορισμένες ποικιλίες

"Skepticism and Naturalism: Some Varieties " (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Peter Frederick Strawson
Μετάφραση: ·Ευγενία Μυλωνάκη
Επιμέλεια: · Στέλιος Βιρβιδάκης
Υπεύθυνος Σειράς: · Στέλιος Βιρβιδάκης · Παύλος Καλλιγάς · Γιώργος Ξηροπαΐδης · Νικόλαος Μ. Σκουτερόπουλος
Έκδοση: Αύγουστος 2003 από "Εκκρεμές"
Σελ.:210 (20χ12), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7651-29-4


Θέμα: "Φιλοσοφία - Θεωρία" "Σκεπτικισμός" "Φυσιοκρατία" "Φιλοσοφία, Σύγχρονη"

Το παρόν βιβλίο, που βασίζεται στη σειρά διαλέξεων Woodbridge του 1983, αποτελεί μια εξαιρετική σύνοψη των πιο πρόσφατων τοποθετήσεων του Βρετανού φιλοσόφου στον χώρο της γνωσιολογίας, της ονοτολογίας, της φιλοσοφίας της γλώσσας αλλά και της ηθικής. Η σημαντικότερη όμως συμβολή του στις σύγχρονες συζητήσεις ίσως συνίσταται στη διαμόρφωση μιας νέας ανίτληψης του φιλοσοφείν. Ο Στρώσον φαίνεται να εγκαταλείπει τις μάλλον θεμελιοκρατικές τάσεις της καντιανής εμπνεύσεως περιγραφικής μεταφυσικής που είχε αναπτύξει έργα του της δεκαετίας του '60 και του '70. Παραδέχεται πλέον ότι τα υπερβατολογικά επιχειρήματα, τα οποία είχε πρώτος εισαγάγει στην αναλυτική φιλοσοφία, δεν είναι ικανά να αντικρούσουν ακραίες μορφές σκεπτικισμού και να οδηγήσουν σε ισχυρά συμπεράσματα σχετικά με την υφή της εξωτερικής πραγματικότητας. Πιστεύει όμως πως επαρκούν για να καταδείξουν τις διασυνδέσεις εννοιών που είναι αναγκαίες για τη σκέψη μας και για να υποστηρίξουν μια φυσιοκρατική αλλά μη αναγωγιστική θεώρηση, η οποία φαίνεται να παραπέμπει σε αντιλήψεις πιο συγγενικές με εκείνες του Χιουμ. Το κείμενο διακρίνεται για την εγκυρότητα και την πειστικότητα των συλλογισμών, καθώς και για τη γλαφυρότητα του ύφους, ενώ είναι απαλλαγμένο από περιττές τεχνικές λεπτομέρειες.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας