*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τα νεανικά χρόνια του Κωνσταντίνου Θεοτόκη

Βιογραφία


Συγγραφή: ·Σπυρίδων Μ. Θεοτόκης
Επιμέλεια: · Τάσος Κόρφης
Έκδοση: Αύγουστος 1983 από "Πρόσπερος"
Σελ.:77 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Θεοτόκης, Κωνσταντίνος, 1872-1923"

Πριν από πενήντα πέντε, περίπου, χρόνια, ο ιστορικός Σπυρίδων Μ. Θεοτόκης άρχισε να γράφει μια βιογραφία του αδελφού του Κωνσταντίνου που, δυστυχώς, διασώθηκε ημιτελής.
Η βιογραφία αυτή είναι κατά τη γνώμη μου, πολύ σημαντική. Γιατί ο Κωνσταντίνος Θεοτόκης δεν πρόφτασε ή μάλλον δε θέλησε να μας αφήσει στοιχεία από την πολύ ενδιαφέρουσα ζωή του. Μορφή ανήσυχη και εκρηκτική, πολύπλευρη και ασυμβίβαστη, με μεγάλες δυνατότητες και αδυναμίες, με έντονες αλλά παροδικές προσηλώσεις, πέρασε σα λαμπρός μετεωρίτης από τη ζωή και την τέχνη, πυρπολώντας και αυτοπυρπολούμενος.
Αλλά όπως συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις, εκείνοι που θαμπώνονται από τη λάμψη μιας σπάνιας ανθρώπινης φύσης (ή, ακόμα, φλέγονται από την πύρινη τροχιά της) νιώθουν σαν υποχρέωση να συμβάλλουν στη μελέτη της ζωής και του έργου της, με τις μαρτυρίες τους.
Κάπως έτσι θα πρέπει να θεωρηθούν και οι σελίδες που ο Σπυρίδων Μ. Θεοτόκης έγραψε για τα νεανικά χρόνια του Κωνσταντίνου Θεοτόκη και αναφέρονται στην ιδιωτική του ζωή, στη σταδιοδρομία του και τις κοινωνικές και πνευματικές του σχέσεις.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας