*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Στη σκιά του τρομοκράτη

Μια δημοσιογραφική κριτική ματιά στο παρασκήνιο του διεθνούς συστήματος με πρωταγωνιστή τον "αόρατο εχθρό"


Συγγραφή: · Νικόλαος Ε. Χατζής
Έκδοση: Αύγουστος 2002 από "Ερωδιός"
Σελ.:412 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7942-44-2


Θέμα: "Γεωπολιτική" "Τρομοκρατία"

- Υπερτρομοκρατία: ο ανταρτοπόλεμος 4ης γενιάς
- Το πυρηνικό μυστικό του Ισραήλ
- Όταν οι "Γερμανοί" ξαναχτύπησαν το Βελιγράδι
- Τσετσενία το μετασοβιετικό "άλλοθι" των Ρώσων
11η Σεπτεμβρίου 2001 - Ουάσιγκτον. 11 το βράδυ. Έχουν περάσει δεκατέσσερις ώρες από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Πεντάγωνο, ενώ οι κάτοικοι του αμερικανικού κέντρου λήψης αποφάσεων βιώνουν έναν από τους χειρότερους σύγχρονους εφιάλτες, φοβούμενοι την επόμενη κίνηση των τρομοκρατών και τις απρόβλεπτες συνέπειές της.
Σημεία των καιρών, η "μετατροπή" των ανθρώπων σε "βόμβες", αλλά και η αλλαγή των γεωπολιτικών δεδομένων υπό την ηγεσία της μοναδικής υπερδύναμης, με κομβικό σημείο την άσκηση επιρροής πάνω στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο πολίτη, από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, αλλά και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, στη "σκιά του τρομοκράτη" και παράλληλα με δρομολογημένες εξελίξεις στο διεθνές σύστημα, που είτε προηγήθηκαν είτε έπονται ν' ακολουθήσουν. Η αμερικανική εξωτερική πολιτική, εγκλωβισμένη στην πολιτική των "δύο μέτρων και των δύο σταθμών" μήνες πλέον από το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, προσπαθεί να πείσει για τις "ορθές" προθέσεις της. "Πρόκειται για επανακηρυγμένο πόλεμο των ΗΠΑ" υποστηρίζει ο Ναόμ Τσόμσκι, κάνοντας λόγο για τον "αμερικανικό κώδικα αντίδρασης", που αδυνατεί όμως, να πείσει για την ορθότητα και την αποτελεσματικότητά του, αναδεικνύοντας ως αιχμή του δόρατος μια συμβατική πολεμική μηχανή, αλλά και τα σχέδια για μια "αντιβαλλιστική ομπρέλα" που με τα σημερινά δεδομένα στερούνται της απαραίτητης ευελιξίας για την αντιμετώπιση του ανταρτοπόλεμου 4ης γενιάς και των συνεπειών του, που προωθεί ο ευέλικτος "σκιώδης" τρομοκράτης.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας