*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τζούλιο Καΐμη

Ένας αποσιωπημένος λόγιος


Συγγραφή: · Λεωνίδας Χρηστάκης
Εικονογράφιση: · Λεωνίδας Χρηστάκης
Έκδοση: Απρίλιος 2002 από "Σπηλιώτη"
Σελ.:62 (21χ12), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7718-26-7


Θέμα: "Βιογραφίες"

Ο Τζούλιο Καΐμης δεν υπήρξε κοσμικός τύπος είτε ως καλλιτέχνης είτε ως λόγιος. Πολύμορφος στις αναζητήσεις του ξεχώριζε ως προσωπικότητα. Ήταν ζωγράφος, λαογράφος, συγγραφέας και μελετούσε μέχρι το τέλος της ζωής του την ελληνική αλλά και την εβραϊκή παράδοση. Υπήρξε ακόμη ιστορικός τέχνης, τεχνοκριτικός και μεταφραστής κυρίως ποιητικών κειμένων. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την Τέχνη του Θεάτρου Σκιών. Μοναχικός τύπος και λιτός μετήλθε στον 20ό αιώνα αφήνοντας ένα ευρέου φάσματος έργο που αξιολογήθηκε ελάχιστα.
"Στον αιώνα που πέρασε πολλές ήταν οι μονάδες, μικρές και μεγάλες, που έκαναν την προσωπική τους κατάθεση στα πολιτιστικά πράγματα της χώρας μας. Και αν οι κορυφές δίκαια ξεχωρίζουν και ελκύουν το ενδιαφέρον των μελετητών θα ήταν λάθος και παράλειψη η παραγνώριση των μονάδων εκείνων που έχουν συμβάλει στη συνολικη προσπάθεια της μελέτης του πολιτισμού μας. Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγεται και ο έλληνας ισραηλίτης Τζούλιο Καΐμης"
[Νίκος Λογοθέτης (ελάχιστο απόσπασμα από το περιοδικό "Ο Καλτσέτας")]

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας