*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η κάμαρα

"La chambre" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Françoise Chandernagor
Μετάφραση: ·Τζένη Κωνσταντίνου
Έκδοση: Οκτώβριος 2003 από "Μεταίχμιο"
Σελ.:393 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-375-617-2


Θέμα: "Γαλλική πεζογραφία - Μυθιστόρημα" "Ιστορικό μυθιστόρημα"

Παρίσι 1794. Ένα οκτάχρονο αγοράκι βρίσκεται φυλακισμένο μέσα σε μια κάμαρα. Οι πόρτες και τα παράθυρά της είναι χτισμένα. Μετά τον αποκεφαλισμό του πατέρα και της μητέρας του, η Γαλλία του Ροβεσπιέρου εξαφάνισε τον μικρό βασιλιά. Ούτε δάκρυα χύθηκαν ούτε αίμα. Γιατί κανείς δεν έμαθε τίποτα.
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε τον εφιάλτη της αργής σωματικής και πνευματικής κατάρρευσης ενός παιδιού, το οποίο είναι όμηρος και θύμα μιας κατάστασης που το ξεπερνά. Μέσα από το δράμα του δελφίνου η συγγραφέας, συνδυάζοντας την πραγματικότητα με τη μυθοπλασία, δίνει μια άλλη διάσταση στην ιστορία του τέλους του 18ου αιώνα και καταγγέλλει κάθε είδους απολυταρχισμό και αυθαιρεσία.

(1999) Η πρώτη σύζυγος, Εκδόσεις Πατάκη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ