*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Socialist Register 2004

The New Imperial Challenge


Επιμέλεια: · Leo Panitch ·Colin Leys
Υπεύθυνος Σειράς: · Μιχάλης Σπουρδαλάκης
Έκδοση: 2004 από "Σαββάλας"
Σελ.:399 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-423-257-6


Θέμα: "Ιμπεριαλισμός" "Παγκοσμιοποίηση"

Το "Socialist Register" είναι ίσως η σημαντικότερη και η πλέον μακρόχρονη ετήσια έκδοση παγκοσμίως που αφορά στην αριστερή διανόηση. Από το 1964, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο από τους R. Miliband και J. Saville, έχει φιλοξενήσει στις στήλες του τα πιο φωτεινά μυαλά της λεγόμενης κριτικής αριστεράς που παρουσίασαν ένα ευρύ φάσμα νέων ιδεών, έδωσαν απαντήσεις στα προβλήματα που απασχολούν τη σύγχρονη δυτική κοινωνία απαλλαγμένοι από προκαταλήψεις και πέρα από στενά όρια. Για τέσσερις δεκαετίες έχει γίνει το σημείο αναφοράς για τους διανοούμενους και τους σκεπτόμενους πολίτες σ’ όλο τον κόσμο. Το "Socialist Register" εκδίδεται και κυκλοφορεί σε πολλές χώρες και στις πέντε ηπείρους του πλανήτη μας.
Το θέμα του συγκεκριμένου τόμου "The New Imperial Challenge", αναφέρεται στη νέα πρόκληση από το Imperium της Αμερικής ένα θέμα που γίνεται όλο και περισσότερο ζωτικό, ιδιαίτερα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου και του πολέμου στο Ιράκ. Στον τόμο φιλοξενούνται απόψεις πολλών σημαντικών "δυτικών" διανοουμένων (ανάμεσα τους οι γνωστοί στο ελληνικό κοινό Noam Chomsky, David Harvey και Leo Panitch).
Το "Socialist Register" εκδίδεται για πρώτη φορά στη χώρα μας στα αγγλικά για δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με την επικαιρότητα. Μια σωστή και πλήρης μετάφραση του στα ελληνικά θα καθυστερούσε την έκδοση του για αρκετό διάστημα. Ο δεύτερος είναι διότι πιστεύουμε ότι τα αγγλικά δεν είναι μόνο η γλώσσα της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης αλλά και η γλώσσα της επικοινωνίας για πολλές φωνές που διαδηλώνουν ενάντιας της και πιστεύουν ότι ένας "άλλος κόσμος" είναι εφικτός.
Το "Socialist Register" απευθύνεται σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη που ανησυχεί για τη "νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων", σ' αυτούς που ασχολούνται με την πολιτική, στους πολιτικούς επιστήμονες, στους φοιτητές και τους σπουδαστές.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας