*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τουριστική νομοθεσία


Συγγραφή: · Αντωνία Ευθυμιάτου - Πουλάκου
Έκδοση: 2004 από "Interbooks"
Σελ.:232 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-390-130-Χ


Θέμα: "Εμπορικό δίκαιο" "Τουρισμός"

[...] Η σημασία του τουρισμού είναι πλέον τεράστια. Αποτελεί μια δραστηριότητα με ιδιαίτερη βαρύτητα, η οποία σήμερα, σύμφωνα με την Πράσινη Βίβλο, έχει τόσο άμεση σχέση όσο ελάχιστες δραστηριότητες με τη διαδικασία μετατροπής και ανάπτυξης των σύγχρονων κοινωνιών. Περισσότερο από ένα φαινόμενο συνήθειας ή ένα ετερογενές σύνολο οικονομικών δραστηριοτήτων, ο τουρισμός επιβάλλεται, σε διάστημα μικρότερο από έναν αιώνα, ως καθοριστικό στοιχείο της ζωής εκατομμυρίων πολιτών. Εξελίσσεται δε με τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας ταυτόχρονα ως ουσιώδες στοιχείο και ως αποτέλεσμα της.
Πάμπολλα τα οφέλη μιας χώρας από την ανάπτυξη του. Ανάμεσα σ' αυτά η ισοσκέλιση του ισοζυγίου των πληρωμών, η εισροή συναλλάγματος, η περιφερειακή ανάπτυξη, με αποτέλεσμα την ισορροπημένη οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας, η καταπολέμηση της ανεργίας, η διεύρυνση των οριζόντων του ατόμου κ.λπ.
Παράλληλα, βέβαια, υπάρχουν και κάποια αρνητικά στοιχεία όπως π.χ. η σε κάποιες περιπτώσεις αλλοτρίωση του ατόμου και κυρίως η επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
Δεν υπάρχει πάντως αμφιβολία ότι πρόκειται για μια δραστηριότητα πολύ σημαντική για μια χώρα και ιδιαίτερα για τη δική μας.
Εξίσου σημαντικό όμως είναι να ελέγχεται και να κατευθύνεται σωστά σε όλα τα στάδια η ανάπτυξη του, έτσι ώστε να μπορούν να αποφεύγονται οι επικίνδυνες επιδράσεις του, που μπορεί να αποβούν όχι μόνο αρνητικές αλλά και καταστρεπτικές για μια χώρα.
Κατά συνέπεια και οι διατάξεις που διέπουν την τουριστική δραστηριότητα σε όλες τις εκδηλώσεις έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, δεδομένου ότι διέπουν σχέσεις στις οποίες συνήθως υπάρχει στοιχείο αλλοδαπότητας.
Σοβαρότατες δυσκολίες εμφανίζονται δυστυχώς για το μελετητή του Τουριστικού μας Δικαίου, δεδομένου ότι δεν υπάρχει Τουριστικός Κώδικας, ενώ η τουριστική μας νομοθεσία αποτελείται από διάσπαρτες διατάξεις που προέρχονται από ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό οργάνων.
Επειδή δεν είναι δυνατό να ασχοληθούμε με όλο το φάσμα της. θα περιορισθούμε σε βασικά στοιχεία από τη νομοθεσία που αφορά τα τουριστικά καταλύματα, τα τουριστικά γραφεία, τις τουριστικές μεταφορές, την προστασία του περιβάλλοντος από την τουριστική δραστηριότητα και την εργασία στον τουρισμό. (από την εισαγωγή του βιβλίου)

(2009) Τουριστικό δίκαιο, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2008) Επιτομή Εμπορικού Δικαίου, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2007) Εργατικό Δίκαιο , Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2006) Επιτομή τουριστικού δικαίου, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2004) Επιτομή εμπορικού δικαίου, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2003) Το Time-sharing στον τουρισμό. Σύμβαση χρονομεριστικής σύμβασης, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2001) Εισαγωγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Interbooks

(2000) Εργατικό δίκαιο, Interbooks

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας