*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Δρόμοι σιωπής στην κοινωνική απαξίωσι


Συγγραφή: · Μέγας Λ. Φαράντος
Έκδοση: 2003 από "Έσοπτρον"
Σελ.:236 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8317-13-4


Θέμα: "Θρησκεία και επιστήμη" "Θεολογία " "Φιλοσοφία και θρησκεία" "Χριστιανισμός" "Πολιτική και θρησκεία" "Επιστήμη - Κοινωνικές απόψεις"

Το παρόν βιβλίον περιλαμβάνει καίρια και επίκαιρα θέματα εκ των χώρων της Θρησκείας και της Θεολογίας, της Επιστήμης, του Πολιτισμού και της Πολιτικής, της ατομικής ψυχολογίας, με βάσι τα πορίσματα της Νευροβιολογίας κ.ά., σε μια υπεύθυνη παρουσίασι και κριτική αντιπαράθεσι, υπό το πρίσμα, κυρίως, των ανθρωπιστικών αξιών του ελληνο-χριστιανισμού. Με διεξοδικές αναφορές και αναλύσεις αποκαλύπτεται η απαξίωσι της κοινωνίας, η οποία είναι οργανωμένη σε "κόμματα", "κλίκες" και "συστήματα", στα οποία έχουν θέσι και ευδοκιμούν κοινωνικώς μόνον οι "ημέτεροι", οι δε άξιοι και ικανοί παραγκωνίζονται στο περιθώριο. Γιαυτό και προτείνεται, ως τρόπος ζωής, η απόστασις και η μη-συνεργασία προς τους κατέχοντες την εξουσία και τον δημόσιον πλούτον, ακόμη και υπό την έποψιν της κριτικής των κακώς κειμένων, αφού το σύνολον "του πολιτεύματος είναι φαύλον" (Απολογητής Τατιανός), η δε κριτική συνιστά συστατικόν στοιχείον συντηρήσεως και όχι βελτιώσεως του υφισταμένου συστήματος. Στα πλαίσια αυτά προτείνεται ο ορθόδοξος αποφατικός δρόμος της Σιωπής, του κλεισίματος των αισθήσεων και των λογισμών προ της από όλους τους κοινωνικούς χώρους αναδιδομένης ρυπαρότητος!

(2008) Θεός και θρησκεία στις φυσικές επιστήμες, Έννοια

(2003) Αναβάσεις, Παρουσία

(2001) Αντί-φωνα, Γρηγόρη

(2000) Ενατενίσεις, Ιδιωτική Έκδοση

(2000) Ορθοδοξία και θεολογία, Ιδιωτική Έκδοση

(1998) Εμπειρικοί στοχασμοί, Ιδιωτική Έκδοση

(1998) Επιστήμη και θρησκεία, Ιδιωτική Έκδοση

(1997) Φιλοσοφία του άνω - κάτω, Σμπίλιας

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας