*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μεσαιωνική Δύση

Κοινωνία και ιδεολογία


Συγγραφή: · Georges Duby
Μετάφραση: · Οντέτ Βαρών - Βασάρ · Ρίκα Μπενβενίστε
Έκδοση: Οκτώβριος 1988 από "Εταιρεία Μελέτης Νέου Ελληνισμού - Μνήμων"
Σελ.:127 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Ιστορία" "Μεσαίωνας"

Είναι απόλυτα αλαζονικό και πιθανόν άχρηστο να παρουσιάσει κανείς τον Georges Duby, τον ιστορικό του Μεσαίωνα. Σ' αυτού του είδους τα πορτραίτα υπάρχει πάντα κάτι από τους παλιούς πανηγυρικούς λόγους ή, χειρότερα ακόμη, κάτι από τους επικήδειους που με παγώνει αλλά και μ' ενοχλεί, γιατί υπονοεί ότι αυτός ο νους έφερε σε πέρας τις έρευνές του, ικανοποίησε τις περιέργειές του, σταμάτησε να παράγει. Στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει τίποτα απ' όλα αυτά. Μια, πάντα σχετική, βέβαια, οικειότητα με έναν τέτοιο ερευνητή, μου επιτρέπει να διαβεβαιώσω ότι ο Duby ακολουθεί την πορεία του ως ιστορικός, συνεχίζει να χαράσσει δρόμους ύστερα από τόσους άλλους που ήδη διάνοιξε, τους δρόμους μιας έρευνας του Μεσαίωνα σε βάθος· και πιστεύω ότι κανείς δεν αμφισβητεί ότι είναι στη χώρα μας ο πρωτομάστορας σ' αυτήν την έρευνα, και μονάχα από καθαρά εθνική σεμνότητα περιορίζω αυτήν την κρίση στα σύνορα της Γαλλίας. [...] (από τον πρόλογο του Robert Fossier, καθηγητή Ιστορίας στη Σορβόννη)

(2011) Ιστορία της ιδιωτικής ζωής, Κέδρος

(2009) Τέχνη και κοινωνία τον μεσαίωνα, Ολκός

(2006) Παγκόσμιος ιστορικός άτλας, Εκδόσεις Πατάκη

(1996) Ο ιππότης, η γυναίκα και ο ιερέας, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

(1995) Η ιστορία συνεχίζεται, Ολκός

(1991) Η Μεσόγειος, Αλεξάνδρεια

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας