*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η θρησκευτική μεταρρύθμιση του δέκατου έκτου αιώνα


Συγγραφή: · Γιώργος Α. Χατζηαντωνίου
Έκδοση: 1995 από "Ο Λόγος"
Σελ.:241 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Εκκλησιαστική ιστορία"

[...] Μιας πολύ σκοτεινής πράγματι νύχτας η επαύριον ήταν η Μεταρρύθμιση. Έργο ενός εκκλησιαστικού οργανισμού, που είχε απομακρυνθεί από την αποστολή του, ήταν αυτή η νύχτα, που πλάκωσε με το σκοτάδι της τον χριστιανικό κόσμο. Λογής - λογής δεισιδαιμονίες εκτόπιζαν, σε ολοένα πληρέστερο βαθμό, το γνήσιο περιεχόμενο της χριστιανικής πίστης. Το θρησκευτικό αίσθημα, η δίψα της ανθρώπινης ψυχής για το Θεό, κατάντησε, με το πέρασμα του χρόνου, ένα βολικό αντικείμενο εκμετάλλευσης από μια επαίσχυντη εμπορική δραστηριότητα, στην οποία επιδίδονταν οι θρησκευτικοί ηγέτες του λαού. Λίγες τόσο απαίσιες νύχτες γνώρισε στη θρησκευτική ζωή του ο άνθρωπος!... [...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας