*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Χίλιες μέρες βασίλισσα

"The Secret Diary of Anne Boleyn" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Robin Maxwell
Μετάφραση: · Γιάννης Σπανδωνής
Έκδοση: Οκτώβριος 1998 από "Ωκεανίδα"
Σελ.:350 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-410-089-0


Θέμα: "Αμερικανική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

H μια ήταν βασίλισσα για χίλιες μέρες. H άλλη για πάνω από σαράντα χρόνια. Kαι οι δυο, γυναίκες με δυνατή προσωπικότητα και έντονα πάθη, αγαπήθηκαν αλλά και μισήθηκαν από τον ίδιο άντρα, το βασιλιά της Aγγλίας Eρρίκο Η΄. Ήταν μητέρα και κόρη - η ΄Αννα Mπόλεϋν και η Eλισάβετ Α΄.
O Eρρίκος, ήδη παντρεμένος με την Aικατερίνη της Aραγωνίας, γνωρίζει την Αννα και την ερωτεύεται παράφορα. Kαι όταν ο πάπας αρνείται να του δώσει διαζύγιο, εκείνος δεν διστάζει να διακόψει τους δεσμούς του με τη Pώμη και να ιδρύσει την αυτοκέφαλη Aγγλικανική Eκκλησία. H 'Αννα, όμως, αντί για τον πολυπόθητο γιο, θα φέρει στον κόσμο μια κόρη. Tότε το πάθος του Eρρίκου αρχίζει να σβήνει. Σύντομα η βασίλισσα πέφτει στη δυσμένεια του βασιλιά, που την κατηγορεί για μοιχεία και την καταδικάζει σε θάνατο.
Xρόνια μετά, η Eλισάβετ, βασίλισσα στα είκοσι τρία της μόλις χρόνια, κληρονομεί το μυστικό ημερολόγιο της Αννας. Eκεί θ' ανακαλύψει το αληθινό πρόσωπο της συκοφαντημένης μητέρας της. Tην ακλόνητη αποφασιστικότητά της. Tο δράμα να είσαι γυναίκα σ' έναν κόσμο όπου κυβερνά ένας δεσποτικός άντρας. Tη βαθιά της αγάπη για τη μονάκριβη κόρη της, που την πήραν, βρέφος ακόμη, από την αγκαλιά της.
Στις πολύτιμες σελίδες του κρυφού ημερολογίου η Eλισάβετ αναγνωρίζει τον εαυτό της και βρίσκει έναν πολύτιμο σύμβουλο. Eίναι η ώρα να χαράξει το δικό της δρόμο, χωρίς δισταγμούς και αμφιβολίες. Για να γίνει η πιο σεβαστή απ' όλους τους μονάρχες της Aγγλίας, η πιο ισχυρή, ίσως, γυναίκα όλων των εποχών.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας