*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μέσα στις κοινωνίες της διακινδύνευσης

Αφανή ζητήματα της υπό παγκοσμιοποίηση κοινωνικής Ευρώπης


Συγγραφή: · Δημήτρης Κ. Κιούκιας
Έκδοση: Ιούλιος 2004 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:141 (19χ12), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-02-1782-3


Θέμα: "Κοινωνικές επιστήμες" "Ευρωπαϊκή Ένωση" "Παγκοσμιοποίηση"

"Καθώς η οικονομία και οι παραγωγικές σχέσεις αλλάζουν, η πολιτική, η κοινωνία, ο άνθρωπος αλλάζουν επίσης. Σε μια μάλιστα τροπή της θεωρητικής αναζήτησης, η κοινωνία αποκτά την χροιά της αβεβαιότητας και του ρίσκου, το δε άτομο την νοοτροπία της χειραφέτησης.
Τα θεωρητικά αυτά πρότυπα τελικά μπορούν να αποτελέσουν την αρχή μιας συνεκτικής αφήγησης που, μπορεί να "διαβαστεί" και να εφαρμοστεί στη σημερινή Ευρώπη και το μοντέλο κοινωνίας που τείνει να διαμορφώσει. Αντίστροφα, από την οπτική, για παράδειγμα, του μέσου κοινωνικού υποκειμένου, οι στάσεις και συμπεριφορές που βλέπουμε γύρω μας, εν είδει μωσαϊκού, μπορούν να βρουν το πλαίσιό τους σ' αυτή την αφήγηση.
Προκύπτουν λοιπόν, κατά τη γνώμη μας, οι εξής πρωταρχικές ανάγκες:
α. Να εξαχθεί ένα ουσιαστικό Ευρωπαϊκό κοινωνικό πρότυπο, που να περιλαμβάνει τις νέες εξελίξεις στις τεχνολογίες, την οικονομία και την εμπορευματοποιημένη (μαζική) κουλτούρα.
β. Να αποτυπωθεί το πρότυπο αυτό και με όρους των κοινωνικών επιστημών, αλλά με τρόπο εφαρμοσμένο και υπό τύπο εμπειρικού δοκιμίου προς την κατεύθυνση της αναζήτησης μιας ενότητας θεωρίας και πράξης.
Με την προβολή βασικών καταστατικών σκοπών και εννοιών, καθώς και με την απόδοση του γενικότερου πολιτικού, οικονομικού και τεχνολογικού περιβάλλοντος και στην συνέχεια με την σπονδυλωτή άρθρωση κοινωνικών περιοχών (με τη διευρυμένη αντίληψη που προτείνουμε εδώ) επιχειρούμε την ικανοποίηση αυτών των αναγκών".

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας