*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το εθνοτικό φαινόμενο

"The ethnic phenomenon" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Pierre L. Van den Berghe
Μετάφραση: · Μανούσος Ε. Μαραγκουδάκης
Επιμέλεια: · Μανούσος Ε. Μαραγκουδάκης
Έκδοση: Μάιος 2004 από "Κυρομάνος"
Σελ.:490 (23χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7812-33-6


Θέμα: "Κοινωνιοβιολογία" "Εθνικισμός" "Ρατσισμός"

Το βιβλίο αυτό έχει σαν στόχο τη σύνθεση των δύο μοντέλων του αρχεγονισμού και της κοινωνικής κατασκευής της εθνότητας αποδεικνύοντας ότι η καλύτερη κοινωνιολογική επιστήμη είναι αγκιστρωμένη στην βιολογική εξελικτική θεωρία. Προσπαθεί να καταδείξει ότι η σύνδεση των κοινωνικών επιστημών με τη βιολογία δεν είναι επικίνδυνη, αλλά μια ενδιαφέρουσα πρόκληση να συνδέσουμε την κοινωνιολογία με το καλύτερο ερμηνευτικό μοντέλο αλλαγής των μορφών ζωής σε αυτό το πλανήτη. Μπροστά μας έχουμε πολύ δουλειά ακόμη για να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα για την σχέση των γονιδίων με την κουλτούρα, αλλά δεν βλέπω κάποια εναλλακτική λύση πέρα από την θεωρία της εξέλιξης.
(Van den Berghe, Σιάτλ, 2002)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας