*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Δέσποινα Μεϊμάρογλου

Ο πλησίον σου


Συγγραφή: ·Αλεξάνδρα Κοροξενίδη ·Helen C Frederick ·Leonard Lehrer
Μετάφραση: ·Τίνα Πλυτά · Vivienne Nilan
Φωτογραφία: · Δέσποινα Μεϊμάρογλου
Επιμέλεια: ·John Ross ·Tony Moser ·Τίνα Πλυτά
Έκδοση: Ιούλιος 2002 από "Συλλογή Πορταλάκη"
Σελ.:117 (30χ24), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-87051-1-8


Θέμα: "Φωτογραφία "

[...] Η Δέσποινα Μεϊμάρογλου, συλλέγει και διαπραγματεύεται τη βία σε ένα δυνατό και καθαρό εικαστικό έργο, πυκνό και προσωπικό. Αντλώντας από τη δυναμική της ιστορίας, προχωρεί στην καταγραφή του δικού μας χρόνου και κάνει έργο που μπορεί να επιστραφεί στην ιστορία.
Δεν είναι η διάθεση που εμφανίστηκε έντονα τη δεκαετία του 1970, δεν είναι επαναπροσδιορισμός της στο εγγύς χρονικό όπως παρουσιάστηκε στη 11 Documenta, κόβοντας μας την ανάσα, είναι, το προσωπικό της στίγμα σε μία δουλειά στην οποία έχει αφιερωθεί χρόνια τώρα. Υπάρχουν καλλιτέχνες που περνούν εύκολα από το τελάρο ή από τα υλικά στον υπολογιστή, υπάρχουν καλλιτέχνες έτοιμοι να προσπεράσουν θεματικά το αισθαντικό τοπίο χάριν της βίαιης καταγραφής που εύκολα θα λησμονήσουν όταν οι σελίδες των περιοδικών τέχνης θα δώσουν νεώτερες ειδήσεις.
Η ιδιαιτερότητα της δουλείας της Μεϊμάρογλου, αιτιολογείται από την συνέπεια της να συλλέγει πάρα πολλά χρόνια, να δουλεύει σ' αυτό το υλικό και να δημιουργεί έργο ισχυρό πατώντας στο δικό της παρελθόν που, σήμερα είναι ότι πιο επίκαιρο.[...]
(Μαρία Μαραγκού)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας