*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 13,55 €
Υγιεινή μαγειρική 4
Μεζέδες. Εύκολες συνταγές για νόστιμους παραδοσιακούς μεζέδες
"Meze cooking" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)
Συγγραφή: · Sarah Maxwell
Μετάφραση: ·Ιωάννα Καρμή
Έκδοση: 2004 από "Κοχλίας"
Σελ.:128 (28χ22), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-8228-93-Χ
Θέμα: "Μαγειρική"
Ο μεζές αποτελεί το κυριότερο χαρακτηριστικό της ελληνικής κουζίνας και παρόλο που η ονομασία του ποικίλει, σημαίνει πάντα το ίδιο: μεζές είναι μια μπουκίτσα φαγητό, μια μικρή μερίδα από κάτι νόστιμο, κατάλληλο συνοδευτικό κρύων ποτών, ενώ χαλαρώνεις με φίλους κάτω από τον ήλιο της Μεσογείου.
Ο μεζές σερβίρεται στα καφενεία, στα σπίτια, στα εστιατόρια. Μπορεί να είναι οτιδήποτε, από μια μικρή μπουκιά ψητά κολοκυθάκια μέχρι μια ποικιλία από δελεαστικές σαλάτες, όσπρια, σάλτσες, σουβλάκια, λαχανικά -γεμιστά ή όχι- και πολλά πολλά άλλα που δημιουργούν ένα πλήθος χρωμάτων και γεύσεων, όλα διαλεγμένα να συμπληρώνουν και να ενισχύουν το ένα το άλλο. [...]
(Από την εισαγωγή του βιβλίου)
(2008) Εντυπωσιακές τούρτες, Modern Times