*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το αγόρι

"The boy" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Germaine Greer
Μετάφραση: ·Σταύρος Παπασταύρου
Έκδοση: 2004 από "Εκδόσεις Καστανιώτη"
Σελ.:256 (29χ22), Δερματόδετο, ISBN: 960-03-3751-9


Θέμα: "Τέχνη - Ιστορία " "Τέχνη - Ερμηνεία και κριτική"

Κατά μια συμβατική άποψη το κατεξοχήν αντικείμενο του πόθου στην εικαστική κουλτούρα είναι το γυναικείο σώμα, και όχι το αντρικό. Η Ζερμέν Γκριρ υποστηρίζει ότι ως το δέκατο ένατο αιώνα το γυναικείο σώμα δεν ζωγραφιζόταν εκ του φυσικού, αλλά απεικονιζόταν σύμφωνα με κάποιους αισθητικούς κανόνες. Αντίθετα, το γυμνό σώμα που μελετήθηκε και ζωγραφίστηκε με απίστευτη αμεσότητα και σε εκατοντάδες εκδοχές, από τις οποίες οι περισσότερες ήταν σε κάποιο βαθμό ερωτικές και άλλες σαδιστικές, ήταν το σώμα των αγοριών.
Από τότε που το γυναικείο σώμα έγινε κυρίαρχο θέμα των καλλιτεχνικών αναζητήσεων, έχουμε περιέργως αναισθητοποιηθεί μπροστά στην εφήμερη ομορφιά των νεαρών αρσενικών. Μολονότι τα ανδρικά γυμνά επιδεικνύουν τα γεννητικά τους όργανα (πράγμα που τα γυναικεία γυμνά δεν θα έκαναν ποτέ), δεν παραδεχόμαστε ούτε καν στον εαυτό μας ότι κι εκείνα μπορούν να είναι αντικείμενα ετεροφυλικής επιθυμίας ή ότι οι γυναίκες έχουν μάτια και βλέπουν. Με το να λογοκρίνουν τις αντιδράσεις τους απέναντι στις εκθαμβωτικές εικόνες πανέμορφων αγοριών, υποθέτοντας ίσως ότι προορίζονται μόνο για την τέρψη ομοφυλόφιλων ανδρών, οι γυναίκες στερούν από τον εαυτό τους τον πλούτο της εκλεπτυσμένης και σύνθετης απόλαυσης.
Περισσότερες από διακόσιες εικόνες από όλη την ιστορία της δυτικής τέχνης, που έχουν ως θέμα τις μεταλλάξεις του ωραίου αρσενικού από ερωτικό αντικείμενο σε παρθένο στρατιώτη, γυμνό μάρτυρα ή φτερωτό πνέυμα, από άγγελο σε διαφθορέα και από ναρκισσιστή σε ευλαβικό πιστό, μας καλούν να θαυμάσουμε τον αισθησιασμό, τον αυθορμητισμό και την ευάλωτη φύση των αγοριών. Εξερευνώντας το εικαστικό ειδεώδες του εφηβικού καλλους, είτε πρόκειται για άγαλμα του Έρωτα ή του Δαβίδ, είτε για πίνακα του Καραβάτζιο ή του Βαν Ντάικ, είτε ακόμα για φωτογραφίες της Ναν Γκόλντιν ή της Σάλυ Μαν, η Ζερμέν Γκριρ καταρρίπτει ένα από τα τελευταία μεγάλα ταμπού της Δύσης.

(2008) Η γυναίκα του Σαίξπηρ, Μεταίχμιο

(2001) Η ολοκληρωμένη γυναίκα, Ενάλιος

(1994) Σαίξπηρ, Αποσπερίτης

(1988) Η γυναίκα ευνούχος, Ερμής

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας