*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τα σπίτια είναι χαμηλά σαν έρημοι στρατώνες


Συγγραφή: ·Μιχάλης Μπουρμπούλης
Υπεύθυνος Σειράς: · Σπύρος Κουρκουνάκης
Έκδοση: Ιούλιος 2004 από "Παπαϊωάννου"
Σελ.:288 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8292-11-5


Θέμα: "Τραγούδια, Ελληνικά"

Από τις κορυφαίες και καταλυτικές παρουσίες στην ελληνική δισκογραφία, ο Μιχάλης Μπουρμπούλης, εδώ και τρεις δεκαετίες δε σταμάτησε ποτέ να κομίζει στο ελληνικό τραγούδι στίχους που συμβάλλουν στην ωραιότητα και την ελευθερία της ψυχής και κατά συνέπεια, του κόσμου. Στίχους που έγιναν μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες με τη συνδρομή των περισσοτέρων από τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές και που καθιέρωσαν και τον ίδιο ανάμεσα στους κορυφαίους στιχουργούς, όχι μόνο της γενιάς του αλλά όλων των εποχών.
Αυθεντικός εκφραστής της ποιητικής και εν γένει λόγιας επτανησιακής παράδοσης, από τους σπάνιους τεχνίτες του στίχου που τείνουν να εκλείψουν, σμιλεύει τις λέξεις όπως την πέτρα και αφήνει να ακουστεί ο ξεχωριστός ήχος της κάθε μίας.
Παρατηρητής των φυσικών στοιχείων, λάτρης της θετικής θεώρησης του κόσμου, αλλά και βαθειά πεπεισμένος για την αναγκαιότητα του συναισθήματος, μετασχηματίζει σαν τους φωτιστές του θεάτρου, τα πρόσωπα και τα πράγματα με το δικό του φως, το φως του Ιονίου, του Αιγαίου, του ήλιου...
Δεν τραγουδά με ιδεολογήματα, αλλά με εικόνες και χρώματα που αποτυπώνονται ανεξίτηλα στην μνήμη μας. Γι' αυτό τα τραγούδια του αντέχουν στο χρόνο σαν τα όμορφα σπίτια, σαν τα έργα τέχνης που αρέσουν όλες τις εποχές, σ' όλες τις γενιές.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας