*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ολίγη επιστήμη για όλους

"Un peu de science pour tout le monde" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Claude Allègre
Μετάφραση: · Τεύκρος Μιχαηλίδης · Ανδρέας Μιχαηλίδης
Έκδοση: Οκτώβριος 2004 από "Πόλις"
Σελ.:429 (23χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-435-045-5


Θέμα: "Επιστήμη"

Aυτό το βιβλίο φιλοδοξεί να κάνει προσιτές σε όλους τις μεγάλες κατακτήσεις της επιστήμης, ακόμα και τις πιο δύσκολες. Δεν πρόκειται ούτε για ένα αυστηρά εξειδικευμένο έργο ούτε για διδακτικό εγχειρίδιο. Eίναι ένα βιβλίο γενικής παιδείας που φιλοδοξεί να γίνει προσιτό στον απλό άνθρωπο του 21ου αιώνα.
Θέλησα να γίνει κατανοητή η ουσία των θεμελιωδών ανακαλύψεων και η πορεία της επιστημονικής σκέψης. Έτσι, απέφυγα τη χρήση της μαθηματικής γλώσσας, ελπίζοντας να μην τρομάξω όσους αισθάνονται αλλεργία στα Mαθηματικά. Aντίθετα, έδωσα έμφαση στην ιστορική και ανθρώπινη διάσταση του θέματος, προσπαθώντας να περιγράψω τη μεγάλη περιπέτεια της επιστήμης, χωρίς ωστόσο να θυσιάσω το πνεύμα και την αυστηρότητα που οφείλει να τη διέπει.
Kύρια φιλοδοξία μου είναι τα καταφέρω να κάνω όλον τον κόσμο να αγαπήσει την επιστήμη, ακόμα και αυτούς που δεν την υπηρετούν. Tολμώ να ελπίζω ότι με κάποιους αναγνώστες θα κατορθώσω ακόμα και να μοιραστώ την εξαιρετική πνευματική ικανοποίηση που βιώνουν οι επιστήμονες κατά την άσκηση της επιστήμης. H εν μέρει, έστω, επιτυχία προς αυτή την κατεύθυνση θα αποτελούσε για μένα υπέρτατη δικαίωση.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας