*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κοινωνικοοικονομικός μετασχηματισμός στην κεντροανατολική και στη νοτιοανατολική Ευρώπη μετά το 1989


Συγγραφή: · Μιλτιάδης Κήπας
Έκδοση: 2004 από "Ηρόδοτος"
Σελ.:283 (24χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8256-48-8


Θέμα: "Κοινωνιολογία"

Η κατάρρευση του λεγόμενου "υπαρκτού σοσιαλισμού" οδήγησε τις κοινωνίες των πρώην κεντρικά σχεδιασμένων οικονομιών σε μια διαδικασία μετάβασης προς την οικονομία της αγοράς. Η νέα φάση αυτών των κοινωνιών είναι ιδιαίτερα δύσκολη και κυρίως στην πρώτη περίοδο της μετάβασης οι συνέπειες ήταν καταστρεπτικές. Η πρώτη προσαρμογή στα νέα δεδομένα ήταν η λειτουργία των επιχειρήσεων, οι οποίες θα έπρεπε να υπάρξουν ανταγωνιστικά στο πλαίσιο της οικονομίας της αγοράς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργική καταστροφή ορισμένων απαρχαιωμένων επιχειρήσεων, οι οποίες λειτουργούσαν στο πλαίσιο των κεντρικά σχεδιασμένων οικονομιών. Κυρίαρχο ρόλο στη μετάβαση προς την οικονομία της αγοράς έπαιξε ο ίδιος ο κρατικός μηχανισμός, ο οποίος τις προηγούμενες δεκαετίες αναπαρήγαγε το μοντέλο του λεγόμενου "υπαρκτού σοσιαλισμού". Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του νέου κοινωνικού σχηματισμού παίζει η παλιά κυρίαρχη ελίτ, η οποία συνέβαλλε στην επιτάχυνση της κατάρρευσης του γραφειοκρατικού κρατικού μοντέλου των πρώην κεντρικά σχεδιασμένων οικονομιών από το 1985 και μετά.
Παράλληλα, αναπτύσσεται και ο αστικός εκδημοκρατισμός σε ολόκληρη την κοινωνία. Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι στις νέες κοινωνίες διαμορφώνεται ένα είδος καπιταλισμού, χωρίς να έχει προηγηθεί η ύπαρξη της αστικής τάξης.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας