*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τα δικαιώματα στην Ελλάδα 1953-2003

Από το τέλος του εμφυλίου στο τέλος της μεταπολίτευσης


Επιμέλεια: · Μιχάλης Τσαπόγας · Δημήτρης Χριστόπουλος
Φορέας: ·Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη
Έκδοση: Οκτώβριος 2004 από "Εκδόσεις Καστανιώτη"
Σελ.:517 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-03-3866-3


Θέμα: "Ανθρώπινα δικαιώματα"

Ο συλλογικός αυτός τόμος εκδίδεται με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Νομικοί, κυρίως, αλλά και πολιτικοί επιστήμονες, κοινωνιολόγοι και ιστορικοί παρουσιάζουν την εξέλιξη των συνταγματικών δικαιωμάτων, οριοθετώντας την ιστορική διάστασή τους αναζητώντας αποκαλυπτικούς παραλληλισμούς ανάμεσα στις διάφορες στιγμές και φάσεις της περιπετειώδους πεντηκονταετίας της ελληνικής πολιτικής Ιστορίας. Ο τόμος επιχειρεί να συμβάλει στην ανάπτυξη ενός προβληματισμού σχετικά με την ιστορικότητα των εγγυήσεων ενός προβληματισμού σχετικά με την ιστορικότητα των εγγυήσεων αλλά και των παραβιάσεων των δικαιωμάτων. Η αντίστιξη "από το τέλος του Εμφυλίου στο τέλος της Μεταπολίτευσης" σημασιοδοτεί την οπτική υπό την οποία συγγραφείς προσεγγίζουν τα θέματά τους, αποδίδοντας έμφαση στην εξέλιξη του κανονιστικού περιεχομένου των δικαιωμάτων εντός αυτών των πραγματικών και συμβολικών χρονικών ορίων της πεντηκονταετίας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας