*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ναΐτες στη Μεσόγειο

Η άνοδος και η πτώση των Ναϊτών ιπποτών στη Ν. Ιταλία, Ελλάδα και Κύπρο


Συγγραφή: · Θεόδωρος Κ. Πανάγος
Έκδοση: Νοέμβριος 2004 από "Παπαϊωάννου"
Σελ.:171 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8292-13-1


Θέμα: "Ναΐτες - Ιστορία"

Δεν ήθελα τους Ναΐτες αντικείμενα της καθεστηκυίας ιστορικής γνώσης, κάτι αρκετά εύκολο, γιατί έχουν γραφεί τόσα και τόσα γι' αυτούς από διάφορες πλευρές και ερευνητές. Δεν τους ήθελα μυητικά ενεργούμενα, κάτι που δεν αποκλείεται να ήταν. Δεν τους ήθελα ιδανικά μιας περασμένης εποχής, σ' ένα συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο, αν και για πολλούς ήταν, ίσως, κι αυτό. Δεν τους ήθελα εκτελεστές πολιτικών, οικονομικών ή θρησκευτικών εντολών, που κι αυτό ήταν. Τους ήθελα, για λίγο, απλούς ανθρώπους, μια ιδιότυπη και ιδιόρρυθμη μειοψηφία, που μαζί και με τα παραπάνω έδωσαν στο μεσαιωνικό κόσμο κάτι το διαφορετικό. Αυτό, που ξένισε και που το τίμημά του το πλήρωσαν ακριβά. (Θ.Κ.Π.)
Τι ήταν τελικά οι Ναΐτες; Τι αντιπροσώπευαν; Γιατί τόση συζήτηση για το τάγμα τους και την κλειστή μυστική δομή του;
Ένα συναρπαστικό αφήγημα που ρίχνει φως στο πέρασμά τους από τη Ν. Ιταλία, την Ελλάδα και την Κύπρο, που διερευνά τα αίτια της πτώσης τους και που κυρίως αναλύει τη διοικητική τους δομή και την οικονομική τους ζωή που αποτελούν μέχρι σήμερα τη βάση των πιο εξελιγμένων τραπεζικών, οικονομικών και διοικητικών συστημάτων.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας