*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο Στωικός σοφός ή το νόημα του Στωικισμού

"The meaning of Stoicism" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Ludwig Edelstein
Μετάφραση: ·Ροζίνα Μπέκνερ
Επιμέλεια: ·Γιώργος Καραμανώλης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2002 από "Θύραθεν"
Σελ.:135 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8097-12-6


Θέμα: "Στωϊκή φιλοσοφία"

Οι ίδιοι οι Στωικοί αναγνώριζαν ότι ο Στωικός σοφός είναι σπάνιο φαινόμενο -"σπάνιο όσο και το πουλί, ο Φοίνικας". Ένα σχεδόν ανέφικτο ιδεώδες, που ωστόσο ποτέ δεν παύει να αποτελεί τον υπέρτατο σκοπό, και που ταυτίζεται με την τέλεια ευδαιμονία.
Ο σοφός είναι όμοιος με τον Θεό, και μόνο σ' αυτό διαφέρουν: ο σοφός είναι θνητός και μειονεκτεί σε σχέση με τον Θεό ως προς την αγαθοποιό δύναμη· όμως μεταξύ δύο σοφών ο πλουσιότερος δεν είναι και ο καλύτερος. Το ιδεώδες του Στωικού σοφού υπάρχει πάντα για να δείχνει πώς θα μπορούσαμε και πώς αξίζει να είμαστε. Είναι το πρότυπο σύμφωνα με το οποίο κρίνουμε τον εαυτό μας και αξιολογούμε τη δράση μας.
Οι τέσσερις πανεπιστημιακές διαλέξεις που αποτελούν το βιβλίο αποσαφηνίζουν το αληθινό νόημα του Στωικισμού. Εξετάζουν την εξέλιξη και τις αναθεωρήσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια των έξι αιώνων ζωής του, τις παρερμηνείες που έχει δεχτεί κατά καιρούς, και το τι ακριβώς σημαίνει στην πράξη ο Στωικισμός.

"Κι αν ακόμη δεν είσαι Σωκράτης, οφείλεις να ζήσεις σαν κάποιος που θέλει να γίνει Σωκράτης". Επίκτητος, "Εγχειρίδιον", 51.3.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας