*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το ρωμαϊκό πνεύμα

Ιστορία της ρωμαϊκής σκέψης από τον Κικέρωνα ως τον Μ. Αυρήλιο

"The roman mind: Studies in the history of thought from Cicero to Marcus Aurelius" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·M. L. Clarke
Μετάφραση: ·Πολυξένη Δημητριάδου ·Λεωνίδας Μ. Τρομάρας
Επιμέλεια: ·Λεωνίδας Μ. Τρομάρας
Έκδοση: 2004 από "University Studio Press"
Σελ.:315 (21χ14), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-12-1335-Χ


Θέμα: "Φιλοσοφία, Αρχαία"

Εάν ο Clarke, όταν έγραφε αυτό το βιβλίο, θέλησε να καλύψει, όπως λέει, μια παραμελημένη όψη του αρχαίου κόσμου, αυτήν του κόσμου των ιδεών και του τρόπου σκέψης και αντίληψης του αρχαίου ανθρώπου, η προσπάθειά του παραμένει και σήμερα μοναδική και αναντικατάστατη, διότι κατά παράξενο τρόπο το εγχείρημά του δεν βρήκε μιμητές. Εάν εξαιρέσει κανείς κάποια κεφάλαια που μπορεί να βρει στις διάφορες Ιστορίες της Φιλοσοφίας (Cultural Studies), θα διαπιστώσει ότι πολύ λίγα έχουν γραφεί σχετικά με αυτό το άκρως ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα, μάλιστα σήμερα που στον χαοτικό κόσμο μας όλα επαναπροσδιορίζονται, και θα ήταν βοηθητικό της ηρεμίας της σκέψης μας να γνωρίζουμε από πού ξεκινάει ο μίτος της Αριάδνης. [...] (από τον πρόλογο του επιμελητή)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας