*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Patricia Highsmith

Ζωή στο σκοτάδι

"Beautiful Shadow: A Life of Patricia Highsmith" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Andrew Wilson
Μετάφραση: ·Ραλλού Θεοδωρίδου
Επιμέλεια: ·Μαρίνα Βενιέρη
Υπεύθυνος Σειράς: · Χάρης Βλαβιανός
Έκδοση: 2004 από "Νεφέλη"
Σελ.:800 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-211-724-9


Θέμα: "Βιογραφίες" "Συγγραφείς"

"Δεν υπάρχει ενήλικος άνθρωπος χωρίς µυστικά", λέει ένας ήρωας του µυθιστορήµατος της Patricia Highsmith, "Κάρολ". Η συγγραφέας που έβαλε στο στόµα του ήρωά της αυτή τη φράση, ίσως είχε περισσότερα µυστικά απ' όσα της αναλογούσαν. Δεν αποκάλυψε ποτέ τις πηγές της µυθοπλασίας της και αρνιόταν σθεναρά να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά µε την προσωπική της ζωή. Ωστόσο, µετά τον θάνατό της τον Φεβρουάριο του 1995, η Highsmith άφησε πίσω της ένα αχανές αρχείο µε προσωπικά ντοκουµέντα -ηµερολόγια, σηµειωµατάρια και επιστολές- που φωτίζουν ολοκάθαρα τους δεσµούς ανάµεσα στη ζωή και το έργο της. H Highsmith υπήρξε πολυγραφότατη, µε είκοσι δύο µυθιστορήµατα και επτά συλλογές διηγηµάτων στο ενεργητικό της, βιβλία που δεν αποκλίνουν ποτέ από το προσφιλές της θέµα: την παρακµή και τον θάνατο. Γνωστή κυρίως για την πενταλογία της µε ήρωα τον αµοραλιστή δολοφόνο Τοµ Ρίπλεϊ, η Highsmith περιέβαλε το αστυνοµικό µυθιστόρηµα µε νέα αίγλη και δηµιούργησε ένα ολότελα δικό της, παραβατικό λογοτεχνικό είδος. Ανεπιθύµητο παιδί για τη µητέρα της, χωρίς να έχει συναντήσει τον πατέρα της παρά µόνο µετά τα δώδεκά της χρόνια, φέροντας ένα βαθύ αίσθηµα ενοχής για τις ερωτικές προτιµήσεις της, µοναχική και απόµακρη, η Patricia Highsmith προσπάθησε να γιατρέψει µε το γράψιµο τα τραύµατα της ζωής της. Ανατρέχοντας στο ογκώδες υλικό των προσωπικών της ενθυµηµάτων, στις µαρτυρίες των στενότερων φίλων της και στις αφηγήσεις των γυναικών που συνδέθηκαν µαζί της, ο Αndrew Wilson έγραψε την πρώτη βιογραφία της συγγραφέως που ο Graham Greene είχε χαρακτηρίσει ως "ποιήτρια της εµβάθυνσης" και ο Gore Vidal ως "µια από τις µεγαλύτερες σύγχρονες συγγραφείς" - και την έγραψε µε προσοχή, σεβασµό και γλαφυρότητα. Ο βιογράφος φωτίζει τις πιο σκοτεινές γωνίες της ζωής της Highsmith, εξιχνιάζει τα µυστήρια της δηµιουργικής διαδικασίας και ξεσκεπάζει µυστικά που η συγγραφέας δεν θέλησε να αποκαλυφθούν παρά µονάχα µετά τον θάνατό της.

(2008) Ψεύτρα γλώσσα, Μεταίχμιο

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας