*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κίνα 1927-1997


Συγγραφή: · Charlie Hore
Μετάφραση: ·Πέτρος Τσάγγαρης
Επιμέλεια: ·Κώστας Πίττας
Έκδοση: Ιούνιος 1997 από "Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο"
Σελ.:88 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Πολιτική ιδεολογία" "Κομμουνισμός" "Κίνα - Ιστορία"

Όλοι οι αναλυτές παρουσιάζουν την Κίνα σαν μια ανερχόμενη παγκόσμια δύναμη. Σαν μια οικονομία με φοβερά επιτεύγματα που αναπτύσσεται ραγδαία. Σαν το μοναδικό παράδειγμα "κουμμουνιστικού καθεστώτος" που μπόρεσε με επιτυχία να προσαρμοστεί στις συνθήκες του "σοσιαλισμού της αγοράς" και μάλιστα κάτω από την ηγεσία του ίδιου του Κουμμουνιστικού Κόμματος.
Όμως, πόσο μπορεί να θεωρηθεί "σοσιαλιστικό επίτευγμα" η βάρβαρη σφαγή χιλιάδων εργατών και φοιτητών στην πλατεία Τιενανμέν τον Ιούνη του 1989; Το ερώτημα μπορεί να τεθεί ακόμα συνολικότερα: υπήρξε ποτέ στην Κίνα πραγματικός σοσιαλισμός;
Το βιβλίο του Τσάρλι Χορ επιχειρεί μια μαρξιστική ανάλυση της Κίνας μέσα στον 20 αιώνα. Στο κέντρο αυτής της ανάλυσης βρίσκεται η εκτίμηση ότι η κατάληψη της εξουσίας από το στρατό του Μάο το 1949 δεν ήταν μια σοσιαλιστική, αλλά μια εθνικιστική επανάσταση και ότι το καθεστώς μπήκε σε βαθιά κρίση από την οποία ούτε η στροφή στην αγορά, ούτε ο Ντενγκ Ξιάο Πινγκ και οι "εκσυγχρονιστές" διάδοχοι του Μάο είχαν να προσφέρουν καμία διέξοδο, παρά μόνο περισσότερη εκμετάλλευση και καταστολή για τους εργάτες, τους αγρότες και τη νεολαία.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας