*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πώς λειτουργούν τα Σοβιέτ


Συγγραφή: · John Reed
Επιμέλεια: ·Κώστας Πίττας
Έκδοση: Ιανουάριος 1997 από "Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο"
Σελ.:30 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Σοβιετική Ένωση - Ιστορία" "Κομμουνισμός - Ιστορία"

Μας λένε ότι οι εκλογές που γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια για να ψηφίσουμε τους "αντιπροσώπους" μας στο κοινοβούλιο είναι ότι πιο δημοκρατικό μπορούμε να έχουμε. Πριν από 80 χρόνια, τον Οκτώβρη του 1917, οι εργάτες στη Ρωσία με την επανάστασή τους εγκαθίδρυσαν την δική τους δημοκρατία , την άμεση δημοκρατία των εργατικών συμβουλίων, των Σοβιέτ. Εκλεγμένοι και ανακλητοί αντιπρόσωποι από τα εργοστάσια και τις γειτονιές αποφάσιζαν και προγραμμάτιζαν συλλογικά την οικονομία και την ίδια τους της ζωή με βάση της ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας.
Το "Πώς λειτουργούν τα Σοβιέτ", γραμμένο από τον Τζον Ριντ, τον συγγραφέα τοπυ κλασσικού βιβλίου "Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο", είναι μια ζωντανή μαρτυρία γιατί η εργατική δημοκρατία των Σοβιέτ αποτελεί την ανώτερη μορφή δημοκρατίας που έφτασε ποτέ η ανθρωπότητα.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας