*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ελλάδα της θάλασσας


Συγγραφή: · Εύη Ολυμπίτου · Δημήτρης Φιλιππίδης · Γιώργος Τόλιας · Σπύρος Ι. Ασδραχάς · Ελευθερία Ζέη ·Αλεξάνδρα Κραντονέλλη ·Michel Fontenay ·Ηλίας Σβέρκος · Νίκος Μπελαβίλας · Γιάννης Κίζης ·Μανώλης Βουρνούς ·Αικατερίνη Δελαπόρτα ·Βασίλης Μεντόγιαννης · Στέλιος Λυδάκης · Μάρκος Φ. Δραγούμης · Ειρήνη Τουντασάκη · Φάνης Ι. Κακριδής ·Ιωάννα Παπαντωνίου ·Σοφία Χανδακά · Χρήστος Γ. Ντούμας ·Δημήτρης Ι. Τσουγκαράκης ·Κώστας Δαμιανίδης (Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: · Σπύρος Ι. Ασδραχάς · Αναστάσιος Ι. Τζαμτζής · Τζελίνα Χαρλαύτη
Έκδοση: Δεκέμβριος 2004 από "Μέλισσα"
Σελ.:342 (34χ25), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-204-263-Χ


Θέμα: "Ελλάς - Φωτογραφικά λευκώματα" "Μεσόγειος, Περιοχή της - Ιστορία"

Το βιβλίο "Ελλάδα της θάλασσας" θέλει να αφηγηθεί, με τους τρόπους του, μια μακραίωνη ιστορία, τη σχέση των Ελλήνων με τη θάλασσα, τη δική τους μεσογειακή θάλασσα που τη μοιράζονταν από τη χαραυγή της ιστορίας με άλλους λαούς. Είκοσι επτά συγγραφείς, από τη δική του σκοπιά και ειδικότητα ο καθένας, επιχειρούν μία προσέγγιση του Αιγαίου και του Ιονίου, αλλά και γενικότερα της Μεσογείου διαχρονικά και πολυδιάστατα. Οι ναυτικοί, η ναυσιπλοΐα, τα πλοία, τα λιμάνια, η διακίνηση των αγαθών, η οικονομία, η αρχιτεκτονική, η μουσική και τα τραγούδια, η εικαστική πρόσληψη και η λογοτεχνική έμπνευση, η παραδοσιακή ενδυμασία και η καθημερινότητα, οι πειρατές και οι κουρσάροι, το δουλεμπόριο, τα ναυάγια, δημιουργούν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό από τη συνάντηση των κυμάτων με τα ξύλινα ή σιδερένια πλοία, με τα νησιά και τις ηπειρωτικές ακτές και συνθέτουν ένα πολύβουο πλήθος που κινείται ασταμάτητα πάνω στη θάλασσα των Ελλήνων.

(2009) Φωτογραφικόν Πρακτορείον , Μουσείο Μπενάκη

(2009) Φωτογραφικόν Πρακτορείον , Μουσείο Μπενάκη

(2005) Ναυτικόν Μουσείον της Ελλάδος, Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος

(1998) Ελληνική παραδοσιακή ναυπηγική, Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας