*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Στίγματα σιωπής


Συγγραφή: · Milisav Savic
Μετάφραση: · Gaga Rosić
Επιμέλεια: · Πάνος Σταθόγιαννης
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2004 από "Κέδρος"
Σελ.:255 (14χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-04-2601-5


Θέμα: "Σερβική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

Κωνσταντινούπολη, 1995. Ένας Σέρβος, από τους πρωτεργάτες της εξέγερσης του '68, συλλαμβάνεται στο λεωφορείο με το οποίο επέστρεφε στη Γιουγκοσλαβία και οδηγείται στις τουρκικές φυλακές. Θυμάται την ξακουστή τουρκική φυλακή του 18ου αιώνα την οποία είχε περιγράψει στο μυθιστόρημά του "Καταραμένη Αυλή" ο Σέρβος νομπελίστας Ίβο Άντριτς και αναρωτιέται για τη δική του τύχη. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, όλη του η ζωή περνάει σαν ταινία από μπροστά του: ο γάμος του σε νεαρή ηλικία, η ερωτική του σχέση με δύο γυναίκες, το ενδιαφέρον του για τους δύο κορυφαίους Σέρβους συγγραφείς, τον Ίβο Άντριτς και τον Μίλος Τσρνιάνσκι που έφερε στην επιφάνεια αθέατες πλευρές της ζωής τους. Κατά έναν περίεργο τρόπο, η ιστορία του μπλέκεται με τη δική τους.

Έρωτας, λογοτεχνία και πολιτική στη Γιουγκοσλαβία μιας άλλης εποχής. Δύο "ιερά τέρατα" της σερβικής λογοτεχνίας σε μια απρόσμενη μυθιστορηματική συνάντηση.

(1997) Ο άρτος και ο φόβος, Εκδόσεις Καστανιώτη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας