*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εφαρμογές Η/Υ στον τουρισμό

Τήρηση λογαριασμών: Πελάτες, χρεώσεις


Συγγραφή: ·Νικόλαος Γ. Κόμινης
Έκδοση: 2004 από "Interbooks"
Σελ.:96 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-390-141-5


Θέμα: "Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Προγράμματα" "Τουρισμός"

Κάθε ξενοδοχειακή εφαρμογή περιλαμβάνει τρεις κύριες ενότητες, οι οποίες θα αποτελέσουν και τον κορμό της μελέτης της λειτουργίας της Υποδοχής (reception) των ξενοδοχείων:
1. Κρατήσεις: Στην πρώτη Ενότητα έχουν συγκεντρωθεί οι εργασίες που αφορούν τις κρατήσεις, δηλαδή ενημερώνονται το αρχείο κρατήσεων, τα πλάνα κρατήσεων, τα πρακτορεία και τα συμβόλαια allotment, ώστε να παρέχονται στοιχεία των κρατήσεων, reports, ακόμη και για τις εκκρεμείς κρατήσεις, no show, ακυρωμένες, transfers κ.λπ,
2. Reception: Η ενότητα καλύπτει τις εργασίες της Υποδοχής και περιλαμβάνει αφίξεις, αναχωρήσεις, πληροφορίες για τους παραμένοντες πελάτες, reports για την προβλεπόμενη κίνηση και το συντονισμό των τμημάτων του ξενοδοχείου.
3. Main Courante: Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει όλες τις σχετικές εργασίες με τους λογαριασμούς των πελατών και χρεωστών, τιμοκαταλόγους και τη διαδικασία κλεισίματος ημέρας με την παράλληλη εκτύπωση των απαραιτήτων βιβλίων που προβλέπονται από τον ΚΒΣ.
Η ξενοδοχειακή εφαρμογή Ερμής περιλαμβάνει εκτός των παραπάνω τριών ενοτήτων και τις ενότητες:
1. M.I.S.: Ο τίτλος της ενότητας προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Management Information System. Οι εργασίες της ενότητας περιλαμβάνουν στατιστικά στοιχεία και γραφικές παραστάσεις.
2. Ιστορικό: Πρόκειται για το ιστορικό αρχείο πελατών και περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για την εξυπηρέτηση των πελατών. Αφορά κυρίως τις δημόσιες σχέσεις της επιχείρησης.
3. Συντήρηση: Η ενότητα αυτή αποτελείται από βοηθητικά προγράμματα που χρησιμεύουν για την εγκατάσταση της εφαρμογής, τη φύλαξη ή επαναφορά στοιχείων και προγράμματα διόρθωσης αρχείων και προεκτύπωσης θεωρημένων εντύπων.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας