*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το πρόβλημα του γάμου

Πώς ο πολιτισμός μας έχει αποδυναμώσει την οικογένεια

"The marriage problem: How our culture has weakened families" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · James Q. Wilson
Μετάφραση: ·Αργύρης Αργύρογλου
Επιμέλεια: · Νίκος Α. Μπακουνάκης
Έκδοση: 2005 από "Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη"
Σελ.:375 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-14-1028-7


Θέμα: "Οικογένεια" "Γάμος"

Ο γάμος, που ήταν κάποτε ένα αξιόπιστο τμήμα του κοινωνικού ιστού, είναι πλέον μια συμβατική αμοιβαία υπόσχεση που δίνεται αλλά και αθετείται εύκολα. Για πολύ καιρό ο θεσμός του γάμου δεν ετίθετο υπό αμφισβήτηση, αλλά σήμερα βάλλεται και το αποτέλεσμα είναι ισοπεδωτικό. Τα σημάδια είναι πολύ εμφανή, με την αύξηση των συμβιώσεων εκτός γάμου, τον πολλαπλασιασμό των μονογονεϊκών οικογενειών, καθώς και με τον πολύ υψηλό αριθμό διαζυγίων. Όλα αυτά διαβρώνουν την οικογενειακή ζωή και καταστρέφουν το μέλλον των παιδιών. Οι στατιστικές έχουν δείξει ότι τα παιδιά διαζευγμένων γονιών ή τα παιδιά που μεγαλώνουν με ένα γονιό είναι εκείνα που εγκαταλείπουν το σχολείο πιο συχνά και, σε ό,τι αφορά τα κορίτσια, έχουν την πρώτη τους εγκυμοσύνη στην εφηβεία. Επίσης, σύμφωνα με τις έρευνες, έχουν συναισθηματική ανασφάλεια, καταφεύγουν ευκολότερα στα ναρκωτικά και αναπτύσσουν παραβατική συμπεριφορά.
Ο συγγραφέας, στηριζόμενος σε αξιόπιστες μελέτες και ερμηνεύοντας διεισδυτικά την αμερικανική ιστορία, δείχνει τις σαρωτικές δυνάμεις που αργά αλλά σταθερά οδηγούν σε απαξίωση έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς μας.
Το βιβλίο "Το πρόβλημα του γάμου" είναι έξυπνο, καυστικά και προκαλεί τον αναγνώστη να σκεφτεί και να προβληματιστεί. Πρόκειται για ένα σάλπισμα για την επιστροφή στην οικογένεια και την ανοικοδόμηση της κοινωνίας, με κέντρο ένα σταθερό πλαίσιο βασισμένο στο θεσμό του γάμου.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας