*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η αλυσίδα

Θέσεις, αντιθέσεις, στάσεις, αντιστάσεις


Συγγραφή: · Στέφανος Ληναίος
Έκδοση: 2003 από "Προσκήνιο"
Σελ.:289 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8318-18-1


Θέμα: "Νεοελληνικό δοκίμιο " "Πολιτική - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Η εικόνα μιας αλυσίδας, γεμάτη σφιχτοδεμένους κρίκους, με κυνηγάει πολλά χρόνια. Άλλοτε σαν μια αλυσίδα ποδηλάτου που έδινε κίνηση και ζωή στα παιδικά μου όνειρα κι άλλοτε σαν "γρανάζια" μιας αόρατης μηχανής που έτρωγε τα σωθικά μου.
Τα τελευταία χρόνια πια συνειδητοποίησα ότι αυτή η αλυσίδα κυκλώνει την ίδια μας τη ζωή. Χωρίς να το καταλάβουμε γινόμαστε οι αμέτρητοι κρίκοι μιας τεράστιας αλυσίδας που όχι μόνο δημιουργεί αλλά και, το κυριότερο, διαιωνίζει τα μεγάλα προβλήματα του κόσμου.
Οι πλανητάρχες που μας κυβερνάνε από τη μια μεριά κι εμείς, οι υπήκοοι, που τους νομιμοποιούμε από την άλλη.
Καθαρή σχιζοφρένεια δηλαδή.
Με αυτό το βιβλίο, λοιπόν, θα προσπαθήσουμε περισσότερο να συζητήσουμε γι' αυτή τη "σχιζοφρένεια που μας βασανίζει παρά να βρούμε το... σίγουρο φάρμακο για τη θεραπεία της. Αν υπάρχει και αν... θέλουμε να το βρούμε!!
Οι απορίες, οι σκέψεις, οι προβληματισμοί, οι θέσεις και οι αντιθέσεις, οι στάσεις και οι αντιστάσεις που ακολουθούν είναι αποτέλεσμα όχι μόνο φανταστικών, αλλά και πραγματικών συζητήσεων. Άλλοτε μέσα από δημοσιευμένα, αλληλοσυγκρουόμενα κείμενα, άλλοτε με τους φίλους του θεάτρου, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, άλλοτε με τους συγγραφείς και τους συντελεστές μιας παράστασης κι άλλοτε με επώνυμα στελέχη ή απλά μέλη μεγάλων πολιτικών και κοινωνικών φορέων.
[...]

(2011) Ένα ποτάμι θάλασσα, Έσοπτρον

(2008) Αλέξανδρος Παναγούλης: Πρωταγωνιστής και βάρδος της αντίστασης, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(1995) Αγώνες και αγωνίες, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας