
*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Λογάρι
Λόγος και πράξη της κρητικής διατροφής
Συγγραφή: ·Κατερίνα Χαμηλάκη
Μετάφραση: ·Γιώργος Τριαλώνης
Έκδοση: 2005 από "Ιδιωτική Έκδοση"
Σελ.:96 (20χ20), Μαλακό εξώφυλλο
Θέμα: "Μαγειρική, Ελληνική"
Η εργασία αυτή δεν είναι η πρώτη που αναφέρεται στην παραδοσιακή κουζίνα της Κρήτης. Ίσως όμως να είναι η πρώτη που προσπαθεί να την παρουσιάσει, συνδέοντας την με ένα συγκεκριμένο χώρο (οι αβασάνιστες και εύκολες γενικεύσεις δεν ανταποκρίνονται ούτε στις ατομικές ανθρώπινες ιδιαιτερότητες, ούτε στις αλήθειες της παραδοσιακής ζωής), τις επικρατούσες κλιματολογικές συνθήκες, τα καθιερωμένα ήθη και έθιμα, και γενικότερα με την παράδοση ενός τόπου. Θεωρώ πως οι διατροφικές συνήθειες και η παράδοση είναι θεμέλια ζωής αλληλένδετα και αλληλοεξαρτώμενα.
[...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)
(2009) Ελληνιστική πλαστική, Καρδαμίτσα
(2007) Άτλας της Παγκόσμιας Ιστορίας, Η Καθημερινή
(2004) Μυκήνες, Ερευνητές
(2004) Ολυμπία, Ερευνητές
(2000) Θησαυροί της Αιγύπτου από το μουσείο του Καΐρου, Η Καθημερινή