*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Λογάρι

Λόγος και πράξη της κρητικής διατροφής


Συγγραφή: ·Κατερίνα Χαμηλάκη
Μετάφραση: ·Γιώργος Τριαλώνης
Έκδοση: 2005 από "Ιδιωτική Έκδοση"
Σελ.:96 (20χ20), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Μαγειρική, Ελληνική"

Η εργασία αυτή δεν είναι η πρώτη που αναφέρεται στην παραδοσιακή κουζίνα της Κρήτης. Ίσως όμως να είναι η πρώτη που προσπαθεί να την παρουσιάσει, συνδέοντας την με ένα συγκεκριμένο χώρο (οι αβασάνιστες και εύκολες γενικεύσεις δεν ανταποκρίνονται ούτε στις ατομικές ανθρώπινες ιδιαιτερότητες, ούτε στις αλήθειες της παραδοσιακής ζωής), τις επικρατούσες κλιματολογικές συνθήκες, τα καθιερωμένα ήθη και έθιμα, και γενικότερα με την παράδοση ενός τόπου. Θεωρώ πως οι διατροφικές συνήθειες και η παράδοση είναι θεμέλια ζωής αλληλένδετα και αλληλοεξαρτώμενα.
[...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)

(2009) Ελληνιστική πλαστική, Καρδαμίτσα

(2007) Άτλας της Παγκόσμιας Ιστορίας, Η Καθημερινή

(2004) Μυκήνες, Ερευνητές

(2004) Ολυμπία, Ερευνητές

(2000) Θησαυροί της Αιγύπτου από το μουσείο του Καΐρου, Η Καθημερινή

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας