*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ένα ψέμα του μυαλού

Έργο σε τρεις πράξεις, 1985

"A Lie of the Mind" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Sam Shepard
Μετάφραση: · Τάσος Μπαντής
Επιμέλεια: · Μαρία Κυρτζάκη
Έκδοση: Οκτώβριος 2004 από "Εταιρεία θεάτρου "Εμπρός""
Σελ.:127 (24χ16), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Αμερικανικά θεατρικά έργα "

Το έργο "Ένα ψέμα του μυαλού" του Σαμ Σέπαρντ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 5 Δεκεμβρίου 1985 στο "New York's Promenade Theatre", σε σκηνοθεσία του συγγραφέα και με ηθοποιούς τους Harvey Keitel, Aidan Quinn, Amanda Plummer, Will Patton, Geraldine Page, Karen Young, James Gammon και Ann Wedgeworth, αποσπώντας το Βραβείο Θεατρικών Κριτικών της Νέας Υόρκης για το καλύτερο έργο της χρονιάς.

Το "Ένα ψέμα του μυαλού" μπορείνα διαβαστεί σαν ένα αλληγορικό μαγικό παραμύθι, γραμμένο κάπως παροξυσμικά, βέβαια, με τον οξύ και αιχμηρό τρόπο των κόμικς. Με ένα φεγγάρι, επιθετικά παρόν σ' όλη τη διάρκεια, να αλαφιάζει μέρα νύχτα τα μυαλά των ανθρώπων, η νεαρή ηρωίδα διανύει βήμα βήμα την ακανθώδη διαδρομή που οδηγεί από τον ζόφο στο φως, από το ξέσπασμα του Μίσους στην πραγμάτωση της Αγάπης.
[...]
Το ζοφερό αυτό παραμύθι, στο οποίο κάθε ρεαλισμός πάει περίπατο, ο Σέπαρντ το αφηγείται τηρώντας, ωστόσο, παραπλανητικά όλα τα ρεαλιστικά προσχήματα. Ο τόπος είναι η σύγχρονη Αμερική· ο σκοτεινός πάτος της, η Νότια Καλιφόρνια, απ' τη μια, και η χιονισμένη κορυφογραμμή της Μοντάνα, απ' την άλλη.
[...]
Κάθε απόπειρα "ρεαλιστικής" ανάγνωσης, ηθογραφικής, δηλαδή, αντιμετώπισης αυτού του αριστουργήματος, θα συρρίκνωνε, πιστεύω, απελπιστικά το ευρύ ποιητικό σύμπαν μέσα στο οποίο μας ταξιδεύει η γραφή του Σαμ Σέπαρντ. Μια καθαρά μουσική σύνθεση, σαν κομμάτι αυτοσχεδιασμού τζαζ ή ροκ μουσικής για οκτώ όργανα, στα οποία δάνεισαν φωνή και σώμα οι οκτώ πολύτιμοι ηθοποιοί της παράστασης.

Τάσος Μπαντής

(2019) Ο άλλος μέσα του, Εκδόσεις Πατάκη

(2004) Το μεγάλο όνειρο του παραδείσου, Εκδόσεις Καστανιώτη

(1997) Διασχίζοντας τον παράδεισο, Εκδόσεις Καστανιώτη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
10.30 π.μ - 16.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας