*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Θουκυδίδη Περικλέους Επιτάφιος Γ΄ λυκείου

Γενικής παιδείας


Συγγραφή: ·Παρασκευή Κατσούγκρη
Έκδοση: Φεβρουάριος 2006 από "Εκδοτικός Όμιλος Συγγραφέων Καθηγητών"
Σελ.:269 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8035-25-2


Θέμα: "Ρητορική, Αρχαία - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)"

Η παρούσα τέταρτη έκδοση αποδεικνύει πως καταφέραμε να μεταδώσουμε την αγάπη μας για το θαυμάσιο αυτό έργο του Θουκυδίδη σε μαθητές και καθηγητές και, με ιδιαίτερη χαρά, διαπιστώνουμε πως αποτέλεσε ένα μέσο κατανόησης για ένα από τα πιο σημαντικά έργα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.

Από τη σχολική χρονιά 200-2006 το έργο "Περικλέους Επιτάφιος" διδάσκεται ως μάθημα γενικής παιδείας, στη Γ΄ λυκείου, με σκοπό να γνωρίσουν όλοι οι μαθητές την ακαταμάχητη γοητεία και έλξη που ασκεί ο λόγος του Θουκυδίδη. Κρίθηκε λοιπόν σκόπιμο, στη νέα αυτή έκδοση, να βελτιώσουμε την παρουσίαση της μετάφρασης των κεφαλαίων που δίνονται από το πρωτότυπο στο σχολικά εγχειρίδιο, με την αντιστοίχηση του αμετάφραστου με το μεταφρασμένο κείμενο, καθώς επίσης και να συμπεριλάβουμε τις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου κάθε ενότητας, μαζί με τις απαντήσεις τους.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως η παρούσα έκδοση, ανανεωμένη και ολοκληρωμένη, θα γίνει πολύτιμη αρωγός για την κατανόηση των υψηλών νοημάτων και των διαχρονικών αξιών αυτού του σημαντικού έργου της αρχαιότητας για όλους τους μαθητές.

(από τον πρόλογο της συγγραφέως)

(2007) Αρχαία ελληνική γλώσσα Α΄ γυμνασίου, Εκδοτικός Όμιλος Συγγραφέων Καθηγητών

(2004) Θουκυδίδη ιστορία Α΄ λυκείου, Εκδοτικός Όμιλος Συγγραφέων Καθηγητών

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας