*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο πρώτος μαραθώνιος


Συγγραφή: · Στέφανος Καραπέτσης
Έκδοση: 2004 από "Τζαφέρης Νικόλαος"
Σελ.:174 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-88027-0-9


Θέμα: "Ελλάς - Ιστορία, Αρχαία"

Τη μάχη του Μαραθώνα και τις συνθήκες διεξαγωγής της περιγράφει το βιβλίο "Ο πρώτος μαραθώνιος". Η περιγραφή γίνεται μέσα από τις αναμνήσεις, τις σκέψεις και τους στοχασμούς του ημεροδρόμου Φειδιππίδη στη διάρκεια της διαδρομής που διέτρεξε από τον Μαραθώνα στην Αθήνα, για ν' αναγγείλει το νέο της νίκης των Ελλήνων επί των Περσών.
Το πρώτο αυτό βιβλίο του Στέφανου Καραπέτση αποτελεί μια ιστορική αφήγηση που συνδυάζει την προσεκτική προσέγγιση της ιστορικής αλήθειας με καθαρά φανταστικά στοιχεία. Είναι λιτά γραμμένο και αποδίδει με σαφήνεια κι ευαισθησία τις σημαντικές στιγμές της ιστορικής αυτής περιόδου.
Όπως σημειώνει στον πρόλογό του ο συγγραφέας, ο σκοπός του βιβλίου είναι μια απόπειρα να φωτιστεί η αρχή της ένδοξης περιόδου που έμεινε γνωστή σαν "Χρυσός Αιώνας" της Αθήνας, στο πρώτο μισό του πέμπτου πριν από τη γέννηση του Χριστού αιώνα. Οι πρωταγωνιστές του βιβλίου, εκτός από τον Φειδιππίδη, είναι φανταστικά αλλά και ιστορικά πρόσωπα που όμως δεν έχουν τύχει ανάλογης προσοχής, όπως ο πολέμαρχος Καλλίμαχος.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας