*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το φεγγάρι κάνει κύκλους

Η ζωή των Ελλήνων μεσ' από το τραγούδι του νεοελληνικού πολιτισμού: Από το γλυκό νανούρισμα της μάνας, μέχρι το πικρό μοιρολόι του παντοτινού χωρισμού


Συγγραφή: ·Χρήστος Κάσσαρης
Έκδοση: 1999 από "Πλοηγός"
Σελ.:156 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7464-26-5


Θέμα: "Λαογραφία, Ελληνική" "Τραγούδια, Ελληνικά"

Το φεγγάρι κάνει κύκλους στης πατρίδας μου τον κήπο...
Σ' έναν κήπο με τα ομορφότερα λουλούδια του λόγου και του τραγουδιού!
Δημιουργήματα ανεκτίμητα του λαού μας! Αυτά που τον συνόδευαν σε κάθε φάση της ζωής. Από το γλυκό νανούρισμα της μάνας μέχρι το πικρό μοιρολόι του παντοτινού χωρισμού.
Κληρονομιά πολύτιμη, θησαυρός ανυπολόγιστος, που φύλαξε στο νου και ζέστανε στην καρδιά του ο Έλληνας, από χρόνους πανάρχαιους.
Σήμερα που τα σύνορα σιγά, σιγά υποχωρούν, τα πολιτιστικά αγαθά διεθνοποιούνται, χρειάζεται να δυναμώσει και να λαγαρίσει η φωνή μας, αν θέλουμε να πάρουμε μια θέση στην "παγκόσμια συναυλία των λαών".
Γιατί όπως έλεγε ο Σεφέρης: "Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν, / σβήνει κανείς / ένα αντιστοιχο κομμάτι από το μέλλον".

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας